Срещата за Западните Балкани е личен успех на Бойко Борисов.

...
Срещата за Западните Балкани е личен успех на Бойко Борисов.
Коментари Харесай

С македонците се разминавахме с омраза и Борисов промени това, заяви Вежди Рашидов

Срещата за Западните Балкани е персонален триумф на Бойко Борисов. Влизал съм четири пъти при папите. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов пред Нова телевизия. Той даде за образец взаимната визита на България и Македония при папата за празника на славянската книжовност.

" С македонците сме се разминавали в Рим с ненавист. Това се промени. Сега влизаме дружно. Бойко Борисов дълго работеше за това ", сподели Рашидов и добави, че съгласно него председателството е триумф, само че не може да " чакаме да валят бонбони ".

Бившият министър на културата описа и за другарството си със Светлин Русев. Художникът умря този уикенд.

" Контактът ми със Светлин Русев бе доста по-сложен, в сравнение с с други. Когато се запознахме аз бях доста млад, а той беше ръководител на Съюза на художниците. Тогава бях доста твърдоглав и минах през доста премеждия ", сподели Рашидов и акцентира триумфите на Русев при откриването на Националната изложба Квадрат 500.

" През последните 15 години той беше неразделно до мен, даже и по време на министерския пост. Той с опита си и познанията си беше доста потребен. Подреждането на Квадрат 500 легна напълно върху гърба на Светлин Русев. Той притежаваше страхотна сила, беше неуморен. Благодарение на него през днешния ден музеят е прелестен и работи ", добави Рашидов и посочи, че Русев е бил " колосален човек ".

" Самият Русев в българската пластична просвета. Той е българският Еверест ", сподели още Рашидов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР