Срещата в Брюксел не е довела до резултат поради условията

...
Срещата в Брюксел не е довела до резултат поради условията
Коментари Харесай

Курти: Условията на Сърбия провалиха срещата в Брюксел

Срещата в Брюксел не е довела до резултат заради изискванията на Сърбия за основаване на асоциацията, съобщи министър председателят на Косово Албин Курти.


„ Предложих поредна пътна карта за осъществяване на Брюкселското и Охридското съглашение. Не можеше да има компромис с последващото предложение и старите условия “, съобщи КосоваПрес.

„ Условието на Сърбия е Асоциацията на сръбските общини да бъде приложено един път и по-късно най-сетне да преминем към използването на главното съглашение “, сподели той.

Той също по този начин разкритикува Лайчак за ролята му на медиатор в разговора.

„ Жалко е, че Лайчак одобри такова изискване и го направи в нарушаване на ролята си на медиатор в разговора “, сподели Курти.

БГНЕС напомня, че Борел изрази страдание от провалени диалози.

" За страдание, след дълга среща Курти не беше подготвен да пристъпи към започване на процеса на основаване на Асоциацията. Той настояваше за официализиране на фактическото признание като първа стъпка. Не беше допустимо да преодолеем разликите ", съобщи Борел.

Борел добави, че ще осведоми страните от Европейски Съюз за резултатите от срещата и ще вземе решение за по-нататъшни стъпки.

Вучич разгласи пред медиите, че е бил склонен с компромисното предложение на Европейски Съюз.

„ Ние приехме компромисното предложение на Европейски Съюз, Курти не искаше, тъй че срещата завърши “, съобщи той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР