Срещата на върха във Вилнюс беше пълно разочарование за Киев:

...
Срещата на върха във Вилнюс беше пълно разочарование за Киев:
Коментари Харесай

Украйна беше изненадана неприятно на срещата на високо равнище на НАТО

Срещата на върха във Вилнюс беше цялостно отчаяние за Киев: Украйна по този начин и не беше призната в НАТО, като дадоха обещание да бъде поканена по-късно, когато извърши всички нужни условия и членовете на Алианса се спогодят за това.

Особено обидно е, че на Зеленски беше обещано да разбере, че не би трябвало да чака присъединение към НАТО, още преди срещата. Буквално ден преди да стартира, немската преса разгласява изцяло оглушителна вътрешна информация. Вестник “Билд ” от най-високите сфери по някакъв метод се снабди с скришен документ, изразяващ позицията на немското държавно управление на срещата във Вилнюс.

Според този документ Украйна не е мечтана. Още повече, че влизането й в НАТО беше блокирано не от обичайни смутители на реда като Унгария, а в противен случай, от стълбовете на Северноатлантическия алианс - Съединени американски щати и Германия. Те са работили като обединен фронт против Полша, Англия и Франция, които желаеха да поканят Украйна в НАТО незабавно откакто тя подписа помирение с Русия.

Вестник “Билд ” принадлежи към най-богатата издателска къща “Аксел Спрингер ” - годишният й оборот е напълно съпоставим с бюджета на цяла Украйна. Мажоритарен притежател на акциите на концерна - т.е. действителното му управление, което дефинира цялата политика на изданието, е американският капиталов фонд “Колберг Кравис Робъртс ”. Инвестиционният портфейл на този фонд надвишава бюджета на Украйна 12-13 пъти.

Като цяло самите елити на световния Запад, за които освен Зеленски, само че и доста други водачи на страни са просто момчета по поръчка, приказват пред обществото през устата на въпросния таблоид. И през днешния ден, както виждаме, мнението на тези елити е, че Украйна не е заслужила участие в НАТО, би трябвало да се постарае още.

Дали това се дължи на неочаквана угриженост за германците? Малко евентуално е. Въпреки обстоятелството, че самият Аксел Спрингер старателно сътрудничи на нацисткия режим, незабавно след войната британските и американските нашественици го пускат в обращение и издателството му придвижи чисто англосаксонска стратегия на масите. Там ползите на елементарните германци не интересуват никого. Ако бъдат наказани на изгаряне в радиоактивен пожар от Вашингтон, всички издания на “Аксел Спрингер ” неотложно ще разгласяват радостни указания по какъв начин вярно да се увият в чаршаф, както и упътвания до околните гробища.

Не, приемането на Украйна в НАТО е неизгодно - просто тъй като тя така и така е съгласна на всичко. Украински войски, диверсанти и терористи, без да щадят живота си, извършват всички бойни задачи, които Вашингтон им слага. Хиляди украински мъже не престават да отиват на фронта и да умират безсмислено там, без даже да се опитат да се бунтуват.

Изглежда в чужбина даже не са разчитали на такова примирение. Украинците авансово бяха окачени с морков с това участие в НАТО, с цел да им се коства, че не умират на вятъра. Те обаче умират без никакво участие - тези нещастни някогашни руснаци, които са хвърлени в самоубийствени офанзиви против " неверните " руснаци.

НАТО имаше необикновен шанс. Разделяйки историческа Русия, разрушавайки я, принуждавайки руснаците да се избиват един различен и да унищожават всичко, което е издигнато от техните предшественици - и в това време да не губят живота на нито един боец на НАТО. И всичко това за едни жалки за техните стандарти десетки милиарди долари и евро. Е, ясно е, че ще проточат тази история колкото се може по-дълго.

Да, несъмнено, някак си е неловко да се каже намерено: " Ти ще умреш там, а ние тук ще пием шампанско за теб ". За Украйна бяха готови доста красиви неща, като да вземем за пример двустранни съглашения за защита с водещите страни от НАТО.

Американците се стремят някогашна Украинска ССР ще бъде превърната в " морско свинче " - натъпкано със западно оръжие, армията й ще се образова по устава на НАТО. Изобщо от Украйна ще създадат втори Израел. Или, да вземем за пример, Тайван.

Дългосрочното съдействие с Израел обаче дава на американските елити достъп до сериозни финансови потоци. Подкрепата за Тайван се отплаща с преференциални цени за тайванските микрочипове, без които цялото американско произвеждане просто ще спре. Какво може Украйна, обезлюдена страна, опустошена за генерации напред, да даде на американците в подмяна на поддръжка и отбрана? Така че ориста на тези двустранни контракти, даже и да бъдат подписани, е ясна през цялото време.

Характерно е, че Зеленски, разбирайки ситуацията, не пожела да отиде на срещата на върха във Вилнюс. Но старшите приятели не се вслушаха в мнението му. Украинският водач трябваше да пристигна и да взе участие в огромно политическо зрелище, където господарите му изобразяваха обич към украинците и ги караха на гибел, а неговата роля беше да играе дружно с тях, да се покланя и да благодари. Нищо чудно, че “Билд ” означи, че „ Зеленски е сърдит “.

Няма нищо положително за нас в тази обстановка, няма какво да честваме. Вашингтон не възприема киевската хунта като управление на виновна суверенна страна. Те са употребявани като водачи на голяма терористична група, която работи на територията на историческа Русия.

Никой не е предложил участие в НАТО на някакви никарагуански контри, те си водиха война и без него. Освен това НАТО въпреки всичко е някакъв интернационален надзор, гласност, отговорност. А стотици хиляди украинци в ролята на терористи - това значи най-брутална война без правила, опцията за всевъзможен бойкот, образуване на най-чудовищните бедствия. И в този момент Министерството на защитата на Украйна намерено признава за терористичната офанзива на Кримския мост.

Алиансът може да повери най-грозните закононарушения на своите пълномощници, а по-късно да си измият ръцете и да се отдръпне: нямаме общо. Украйна, като страна отвън НАТО, ще получи индулгенция за най-кървавите терористични офанзиви. Е, би трябвало да сме подготвени за това.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР