Срещата на върха на Г-20, която се открива утре в

...
Срещата на върха на Г-20, която се открива утре в
Коментари Харесай

Петте горещи теми на срещата на върха на Г-20 в Осака

Срещата на върха на Г-20, която се открива на следващия ден в Осака ще засегне няколко щекотливи тематики: комерсиалният спор сред Вашингтон и Пекин, геополитическите напрежения към Иран, Северна Корея и Турция. Без да забравяме пазарлъците в Брюксел за лидерските постове в Европейски Съюз.

Среща Тръмп-Си

Срещата сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и китайския му сътрудник Си Цзинпин ще бъде най-важният миг от срещата на върха на водачите на 20-те най-големи сили на планетата.

Последната им среща беше при започване на декември в границите на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес. Тогава те оповестиха помирение, само че по-късно договарянията минаваха през пикове и голям брой спадове, а през май бяха прекратени.

Макар че съгласно специалистите е малко евентуално да се стигне до дефинитивно съглашение, двамата водачи може да решат да спрат ескалацията на взаимни наказателни мита и да възобновят договарянията.

В по-общ проект комерсиалните различия сред Съединени американски щати и сътрудниците им ще са тематика в дебатите на Г-20 и се обрисуват разногласия по формулировките в заключителната декларация, в случай че въобще има такава.

Още на срещата на финансовите министри на Г-20 по-рано този месец на участниците бяха нужни тридесетина часа, с цел да реализиран компромис и в последна сметка показаха безпокойствие от усилването на напреженията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР