Срещата на президентите на САЩ и Русия ще бъде на

...
Срещата на президентите на САЩ и Русия ще бъде на
Коментари Харесай

Потвърдено: Путин и Байдън се срещат на 16 юни

Срещата на президентите на Съединени американски щати и Русия ще бъде на 16 юни. Новината потвърдиха и от Белия дом, и от Кремъл.

Джо Байдън и Владимир Путин ще беседват в Женева, откакто швейцарския град бе предпочетен измежду няколкото оферти от разнообразни страни, заяви БНР.

Срещата ще се състои в края на първата европейска обиколка на американски президент. Очаква се Джо Байдън да бъде в средата на юни в Европа за присъединяване в срещите на върха на Г-7 и НАТО във Англия и Брюксел.

Според прессъобщението на Белия дом, задачата на срещата е да се разиска " цялостен набор от наболели въпроси “ за възобновяване на " предвидимостта и стабилността " в връзките сред Съединени американски щати и Русия.

Кремъл разгласява свое изказване, в което се споделя, че срещата ще се концентрира върху " по-нататъшното развиване на руско-американските връзки " и " проблемите на стратегическата непоклатимост ", наред с настоящи въпроси като " взаимоотношение в битката против коронавирусната пандемия и уреждането на районните спорове ".

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Съединени американски щати и Русия към момента не са постигнали единодушие по всички детайлности за срещата сред президентите Джо Байдън и Владимир Путин.

На 12 април Джо Байдън предложи на Владимир Путин среща на върха на територията на неутрална страна.

 

  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР