Срещата на жителите на Цалапица с изпълняващия длъжността директор на

...
Срещата на жителите на Цалапица с изпълняващия длъжността директор на
Коментари Харесай

До второ нареждане полицаи от РУ-Стамболийски няма да присъстват в Цалапица

Срещата на жителите на Цалапица с изпълняващия длъжността шеф на пловдивската полиция Радослав Начев завърши, като след нея стана ясно, че в Цалапица ще има 24-часово полицейско наличие, а до второ нареждане полицаи от районното в Стамболийски няма да участват в селото.
Прочетете още
Целта й бе запознаване с съответните проблеми в района, разискване с локалната общност на съответни взаимни ограничения за тяхното решение, както и благоприятни условия за дейно застраховане на публичния ред и сигурност.

В нея взеха присъединяване комисар Радослав Начев, който все още управлява регионалната дирекция, заместник-директорът комисар Сълко Литов и началниците на отдели „ Криминална полиция ” - Георги Ташев, „ Охранителна полиция ” - Костадин Костов и „ Разследване ” - Светла Пендова.

След срещата някои от присъстващите разясниха, че са удовлетворени от срещата, а други споделиха, че ся очаквали да кажат нещо за по-голяма сигурност.

“Ако на пет основни кръстовища сложат камери ще спомогнат за реда. Хубаво, че бяха поставени от кмета 2 камери, с цел да засекат колата на близнаците. Те хората са го измислили, в другите страни има на всички места видеонаблюдение ”, разяснява гражданин на Цалапица.

“Въпросите от жителите са по отношение на убийството. Дали бащата на близнаците е забъркан, само че нищо не споделиха за това. Задаваха се въпроси кой ще охранява селото, тъй като хората ги е боязън. Заявиха, че към този момент разпънатия чадър е паднал в МВР-Стамболийски.

Жената добави още, че твърдят жителите, че отстраненият краткотрайно шеф на районното Ангел Керпиев няма да се върне на работа.

“Жителите на Цалапица желаеха информация по какъв начин върви следствието за убийството, само че такава не можем да предоставим без позволение на наблюдаващия прокурор. Споделиха за проблеми в предишното - липса на полицейско наличие, подозрение за осъществени закононарушения от подрастващото население. Набелязахме ограничения да отговорим на техните упования и да завишим полицейското наличие в село Цалапица ”, съобщи Радослав Начев.

Той сподели още, че от понеделник всекидневно тук ще участва и районният контрольор, който обслужва село. Всички сигнали ще могат да бъдат подадени към него.

“Поискаха от локалната власт слагане на още охранителни камери, които да бъдат и по пътищата, тъй като водачи камиони си разрешават да минават на алено в единствения светофар, който е в селото и ние ще вземе ограничения и по тази причина. От предходната събота има 24-часово наличие на служители на реда в селото. Ще се правят инспекции и на водачите, както и владеене на неразрешени движимости и предмети от закона,каза още

Начев зави още, че се правят инспекции в РУ-Стамболийски и началникът на районното е отхвърлен от служба до привършване на инспекцията. В момента тече и инспекция на ръководството, която след нейното привършване ще даде отговори дали е имало сигнали против близнаците, по какъв начин те са били обработвани и дали са били прикривани. Проверката е за последните две години в РУ- Стамболийски.

“По мое предписание служители на реда от РУ-Стамболийски няма да участват в Цалапица. Това ще бъде до момента в който бъде належащо, до второ разпореждане.

Относно полицейски сектор в Цалапица - може да има след решение на министъра на вътрешните работи.

Работим взаимно с партньорските служби в Европа по задържането на Рангел Бизюрев, само че информация по кое време това ще се случи не мога да дам. На този стадий няма по какъв начин да разкрия каквато и да е била информация, приключи и.д. шеф на МВР-Пловдив.



От полицията обявиха още, че живеещите в селото са загатнали за редовно разпространяване на опиати в градинката в центъра на селото, като тази информация ще бъде тествана. Също по този начин обект на следствие ще бъде и това дали след 22 часа има малолетни лица на въпросното място.

Кметът на Цалапица Ивайло Данаилов сподели пред медиите, че в действителност напрежението ще спадне, а от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи е дадена много информация на жителите.

По-рано денем в Пловдив хората се събраха първо пред Съдебната палата с гледище за обективни санкции за отговорните и час по-скоро да бъде задържан обвиненият за убийството, който се укрива в Германия.

Днес трябваше да се гледа и мярката за неотклонение на младежите, които са упрекнати, че са помогнали при укриването на убийството на Димитър. Те обаче се отхвърлиха да апелират. Двамата упорстват да останат арестувани, защото се опасяват от разпра.

По-късно шествието се реалокира пред прокуратурата, като се състоя среща на майката на убития юноша с окръжния прокурор. От там тя е получила увещание, че в случай че се съберат още доказателства, обвиняванията на близнаците могат да бъдат прецезирани.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР