Срещата между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким

...
Срещата между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким
Коментари Харесай

Под въпрос срещата Тръмп-Ким

Срещата сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким чен Ун  може да не се състои през юни, както е планувано.  За това загатна самият Тръмп, представен от Politico и news.bg.

Подготовката й обаче продължава. 

Тръмп направи изказването по време на срещата си с южнокорейския президент Мун Дже-ин в Белия дом. 

Преговорите  могат да бъдат отсрочени, в случай че страните не съумеят  предварително да се срещнат по разнообразни въпроси, разгласи президентът пред публицистите.

" Ако това не стане, може би ще се случи по-късно ", каза Тръмп пред кореспонденти в Овалния кабинет. - Може би ще се случи в друго време. Но ще забележим. Ние преговаряме. "

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс предизвести по-рано  Ким Чен Ун да не се пробва " да изиграе "  Доналд Тръмп, в случай че двамата се срещнат през идния месец.

По думите му,  Тръмп може да се откаже  от срещата на 12 юни.

Припомняме,  Пхенян от своя страна също съобщи , че може да се откаже от срещата, откакто Джон Болтън, консултант по националната сигурност на Тръмп, предложи Северна Корея да следва " либийския модел " за денуклеаризация.

Междувременно специалистът по сигурността Хари Казианис предвижда, че съгласно него срещата Тръмп-Ким  няма да се състои по този начин, както е контрактувана все още.

" Смятам, че тя е мъртва. Мисля го сега, тя е мъртва. Двете страни са прекомерно надалеч една от друга. " - разяснява Казианис пред Fox News.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР