Среща, в която да се вземе решение за бъдещето на

...
Среща, в която да се вземе решение за бъдещето на
Коментари Харесай

Иван Тотев: На стадион Пловдив може да играе и националният отбор

Среща, в която да се вземе решение за бъдещето на стадион "Пловдив ", ще се организира сред футболните клубове на града под тепетата и локалната администрация. Поводът е изявлението преди време на спортния министър Красен Кралев, който разгласи, че в случай че тимовете на Локомотив и Ботев не реализиран единодушие да играят мачовете си на стадион „ Пловдив”, страната няма смисъл да влага в реконструкцията на огромното оборудване.

Днес кметът Иван Тотев съобщи, че до момента никой в Пловдив не е давал индикации, че няма да играе на стадиона и по тази причина на идната среща чака и четирите пловдивски футболни клуба да се обединят по проблема.

По думите му Пловдив е най-футболният град на България, а на стадион „ Пловдив” може да играе и националния тим.

Градоначалникът разяснява и футболния мач тази вечер сред тимовете на ЦСКА и Ботев Пловдив, на която ще стане явен вторият финалист за Купата на България, защото другият финалист - тимът на Локомотив Пловдив, към този момент се класира.

„ Проведох към този момент диалози с хора от управлението на Ботев. Същото ще е и с Локомотив Пловдив. Искам след празниците да създадем и една среща. Ще поканим и Спартак. Те влагат съществено в своята база. Дано с всички клубове в Пловдив успеем да имаме едно мнение и да потвърдим, че стадион „ Пловдив” ще бъде употребен. За мен е значимо да се чуе, че това оборудване ще бъде употребявано. Ние не може да допуснем Пловдив да бъде заобиколен. Не може да допуснем това”, съобщи Тотев, представен от dariknews.bg и добави:

„ Пловдив е най-футболният град в България. Ето в този момент несъмнено ще имаме два тима на край за Купата на България. Да сме живи и здрави тази вечер, в случай че не ни отрежат доста съдиите.”
Иван Тотев съобщи още, че се чака доста скоро действителните строителни действия на стадион „ Христо Ботев” да стартират. Парите, които ще бъдат обезпечени, ще бъдат тъкмо толкоз, колкото би трябвало, с цел да се довърши спортното оборудване, акцентира той.

Двете концесии на „ Локомотив” – за стадиона на Лаута, както и тази за детско-юношеска база на Локомотив в регион „ Тракия”, ще бъдат гласувани от локалния парламент на 16 май.

Автор: Искра Койчева
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР