Среща с Борисов ще има, когато водената от него коалиция

...
Среща с Борисов ще има, когато водената от него коалиция
Коментари Харесай

Радев: Среща с Борисов ще има, когато има визия за справяне с корупцията

Среща с Борисов ще има, когато водената от него коалиция създаде визия за оправянето с корупцията - нали не очаквате да разясняваме управническата стратегия, която изкара хората на улицата . Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев, съобщи „ Фокус “.
На въпрос дали ще има среща сред него и премиера Борисов, Радев сподели: „ Среща ще има, когато водената от премиера коалиция създаде ясна и съответна визия за оправянето с корупцията по високите етажи на властта и за прекратяването на пагубния срив на инвестциите и за реализиране на стопански растеж, който да направи по този начин, че да догоним страните от Централна и Източна Европа “, разясни президентът. „ Нали не очаквате, че ще беседваме и ще обсъждаме четиригодишната стратегия на кабинета „ Борисов “ 3, която изведе хората на улицата “, сподели още президентът.
Във връзка с апела на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова към президента да даде морална поддръжка на предлагането на левицата за понижаване на заплатите на депутатите, той разяснява: „ Първо, във връзка с моята заплата, която e обект на коментар от няколко дни - не аз дефинирам заплатата на президента, а Народното събрание. Така че народните представители са в цялостното си право да я понижат, както намерят за добре. Що се отнася до увеличението на заплатите на политическия хайлайф, то е целесъобразно единствено в случай че бъде обвързано с тяхната активност във връзка с действителното благосъстоянието на българските жители. Такива тендениции към този момент няма “.
Според Радев една от аргументите българските жители да бъдат по улиците е, че не имат вяра, че българските политици разчитат единствено на заплатата си. „ Българите ще имат заслужен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят единствено от заплатата “, добави още Румен Радев, представен от " Фокус ".
На въпрос за процесите в държавното управление и това кой да остане и кой да си тръгне, президентът отговори: „ Не се меся в кухнята на обединенията и на партиите “.
По-рано през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се разгласи срещу растежа на заплатите на хората във властта.
По думите ѝ в обстановка, в която на улицата има десетки хиляди жители, които стачкуват, да си увеличиш заплатата е аморално и безусловно сбъркано държание. „ Заплатите на политическия хайлайф ще се усилят и то със задна дата с 90 лева в случай, че знаем с какъв брой се усилват пенсиите ", сподели още Корнелия Нинова.
От левицата предложиха още веднъж депутатските заплати да бъдат замразени на 2976 лв., колкото е главното заплащане преди разпускането на предходния парламент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР