Среща на много високо ниво се проведе в столицата днес.Българският

...
Среща на много високо ниво се проведе в столицата днес.Българският
Коментари Харесай

Патриарх Неофит прие посланика на САЩ Херо Мустафа

Среща на доста високо равнище се организира в столицата през днешния ден.

Българският патриарх Неофит одобри през днешния ден посланика на Съединени американски щати у нас Нейно Превъзходителство Херо Мустафа. Срещата се състоя в постройката на Софийска св. митрополия, а в нея присъединяване взеха Техни Преосвещенства Мелнишки свещеник Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишки свещеник Поликарп, викарий на Софийския митрополит. 

Нейно Превъзходителство изрази своята признателност за опцията да се срещне и беседва с предстоятеля на Българската православна черква, като му пожела здраво здраве и още духовни сили, с които да води Българската черква. 

По време на приема бяха сложени редица въпроси от публичния живот, които директно повлияват на всекидневието, като международната пандемия и поддържаето на положителните връзки сред религиозните общности в страната.

Бяха изразени очаквания през идната година обстановката, освен в страната, само че и в света да се успокои и хората още веднъж да се върнат към естествения си живот. 

Херо Мустафа изрази и своите съболезнования от загубата на ставр. ик. Ангел Ангелов. Поставен бе и въпросът за сънародниците ни в Съединени американски щати, като двете страни се сплотиха към това, че връзките сред България и Съединени американски щати са не просто положителни, само че са закрепени от българите, които живеят в Съединени американски щати, както и от американците, които живеят в България. 

В края на срещата Нейно Превъзходителство пожела на Светейшия патриарх радостно посрещане на празника Рождество Христово и на новата 2022 година. От своя страна патриарх Неофит изрази своите очаквания срещите да са по-чести, както и да има опция за повече взаимни начинания. 

От името на управлението на Софийска митрополия Белоградчишият свещеник Поликарп насочи покана към дипломат Мустафа да посети двата обществени центъра на Софийска епархия, с цел да се запознае със обществените действия на Българската черква. 

Срещата приключи с взаимни пожелания за радостно посрещане на рожденственските и новогодишни празници, написа bg-patriarshia.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР