Среща между държавния глава Румен Радев и служебния премиер Димитър

...
Среща между държавния глава Румен Радев и служебния премиер Димитър
Коментари Харесай

Среща между Румен Радев и Димитър Главчев няма да има

Среща сред президента Румен Радев и служебния министър председател Димитър Главчев няма да има. Това оповестиха за bTV от държавната пресслужба.

Служебният министър-председател изпрати публично в президентството предложение за промяна на служебния външен министър Стефан Димитров и предложение за избирането на самия Главчев като министър на външните работи. Решението е на президента.

Днес Димитър Главчев трябваше да се срещне с Румен Радев и да стане ясно дали ще има рокади и какви ще бъдат те в назначеното неотдавна служебно държавно управление.

На 15 април служебният министър председател предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предлагането до президента Румен Радев той предложи поста да заеме Даниел Митов. 

Като претекстове за персоналната смяна министър-председателят уточни нуждата от навременна и виновна съгласуваност и връзка сред членовете на кабинета, от една страна, както и със съдружниците и сътрудниците, от друга.

На 16 април Димитър Главчев предложи още една лична промяна в състава на служебния кабинет - Кирил Вътев да бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов.

В предлагането си до президента Румен Радев служебният министър председател уточни като претекстове за промяната несправяне със служебните отговорности.

Ден по-късно президентът предложения служебния министър председател на среща на " Дондуков 2 ", с цел да обсъдят рокадите онлайн. Тогава от думите му стана ясно, че преди такава среща няма да издаде декрет за новите министри.

Димитър Главчев разяснява, че в случай че Румен Радев не се съгласи с направените оферти, отговорността ще бъде на президента.

Междувременно препоръчаният претендент Даниел Митов се отхвърли от поста, тъй като не желае да бъде " ябълката на раздора ", откакто дни по-рано сподели, че е подготвен да го заеме и че е получил утвърждението на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

А след срещата с президента в петък Димитър Главчев заяви, че е предложил на президента самичък да поеме външното министерство.

Държавният глава Румен Радев дефинира предлагането като " авангардно ". А по-късно се очакваше нова среща - през днешния ден, за която стана ясно, че няма да се реализира.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР