Средствата от доброволен фонд могат да бъдат да бъдат изтеглени

...
Средствата от доброволен фонд могат да бъдат да бъдат изтеглени
Коментари Харесай

Може ли да ви преизчислят втората пенсия

Средствата от непринуден фонд могат да бъдат да бъдат изтеглени без ограничавания, според от избора на обезпеченото лице, изясняват специалистите от Българска асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване.

Това е допустимо, ако вие започнете или продължите да упражнявате трудова активност, за която подлежите на обезпечаване в повсеместен пенсионен фонд, даже и след навършване на възрастта за пенсиониране от повсеместен пенсионен фонд, според Кодекса за обществено обезпечаване.

Компанията наново ще ви разкрие нова самостоятелна партида в универсалния пенсионен фонд с постъпването на първата осигурителна вноска след подписване на съответния контракт.

Така 5% от осигурителния ви приход всеки месец не престават да се натрупват в универсалния пенсионен фонд. Въз основа на насъбраните суми от осигурителните вноски или с част от тях, постъпили след сключването на пенсионния контракт, вие имате право да поискате не повече от един път в една календарна година преизчисляване на получаваната спомагателна пожизнена пенсия за напреднала възраст.

Може ли да изтеглите парите си за спомагателна пенсия

Освен да послужат за преизчисление на пенсията, тези средства могат да бъдат получени и еднократно или разсрочено по ваш избор.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР