Средствата, които днес отпускаме в спешен порядък, ще помогнат на

...
Средствата, които днес отпускаме в спешен порядък, ще помогнат на
Коментари Харесай

Американското правителство отпуска 60 млн. за възстановавяне на срутения мост в Балтимор

" Средствата, които през днешния ден отпускаме в незабавен порядък, ще оказват помощ на щата Мериленд да предприеме най-неотложните дейности, след което ще бъде възложен спомагателен запас за продължение на работите по възобновяване и реорганизация на моста ", съобщи ведомството.

Сумата беше поискана през вчерашния ден от губернатора на щата Уес Мур, а Министерството на превоза на процедура я утвърди единствено за часове, което е извънредно бърз период, като се има поради, че нормално процедурата трае с дни, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Във вторник президентът Байдън разгласи пред кореспонденти, че федералното държавно управление на Съединени американски щати ще направи всичко допустимо нужните за възобновяване на моста пари да бъдат обезпечени час по-скоро.

Мур посочи, че поисканите 60 милиона $ ще отидат за разчистването на останките от моста по този начин, че да може да стартира построяването му отначало, за което ще са нужни още средства.

Въпреки това губернаторът направи уточнението, че сумата от 60 млн. $ може да се окаже незадоволителна, защото оценката на вредите от случилото се към момента не е приключила.

По първични прогнози на компанията за разбор на икономическото обмисляне и резултати ИМПЛАН цялостната цена на реконструкцията на мостовото оборудване, която най-вероятно ще бъде платена от федералното държавно управление, ще възлезе на 600 млн. $. Но представители на федералното държавно управление са споделили пред конгресмените от щата Мериленд, че разноските може да набъбнат до минимум 2 милиарда $, оповестява изданието " Хил ", като се базира на осведомени.

Във вторник плаващият за Шри Ланка под сингапурски байрак голям контейнеровоз " Дали " загуби двигателна сила и ръководство и се удари в една от носещите опори на моста.

Ударът аргументи съвсем незабавното срутване на оборудването във водите на река Патапско. Четирима души починаха, а други двама са в неопределеност, само че се допуска, че и те са изгубили живота си. Злополуката наложи затварянето на значими коридори за корабплаване и на пристанище Балтимор, което е едно от най-натоварените по Източното крайбрежие на Съединени американски щати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР