Средства за посрещане на българи и украински граждани с българско

...
Средства за посрещане на българи и украински граждани с българско
Коментари Харесай

В бюджета да се заделят средства за българите в Украйна: Управляващите

Средства за посрещане на българи и украински жители с българско съзнание ще бъдат обезпечени с нов текст в държавния бюджет, препоръчан по време на второто четене на законопроекта в пленарната зала, съобщи БНР.

Предложението бе направено от името на ръководещата коалиция, а от ГЕРБ и „ Възраждане “ заявиха поддръжка. Необходимите пари ще бъдат обезпечени от икономии по бюджета.

Кабинетът ще има опция да обезпечи средства за справяне с последствията от войната в Украйна, в случай че бъде признат препоръчаният нов текст от ръководителя на Бюджетната комисия Любомир Каримански:

„ По оказване на незабавна филантропична помощ на живеещите в Украйна български жители и българи с украинско поданство, в това число при нужда от евакуация, за даване на филантропична помощ на Украйна, както и за осъществяване на разноски за справяне с последствията от военните дейности против Украйна “.

От „ Възраждане “ незабавно заявиха поддръжка за предлагането, само че водачът на партията Костадин Костадинов се усъмни, че парите ще са налични задоволително бързо:

„ Имаме ли гаранция някаква за задействане на прелиминарен механизъм, обезщетителен, вътре в границите на бюджета, с който да сме сигурни, че в случай че се наложи, тези средства ще могат да бъдат заделени предплатено “.

Отговорът на Любомир Каримански:

„ В рамките на месец могат да бъдат получени такива икономии. Само ще дам образец. Ако намалее още темпът на заразяване с Covid-19, оттова може да има също някаква спестовност още в границите на първия месец “.

ГЕРБ също заявиха поддръжка и приканиха тя да бъде от цялата пленарна зала, само че Радомир Чолаков от партията предизвести за вероятни несъразмерни разходи:

„ Не знам дали не отваряте малко повече чувала с парите и не позволявате доста огромно харчене. Приятелски споделям, че това в някакъв миг може да породи огромен проблем. Много огромни разходи могат да се случат “.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР