Средства за нови видове изследвания за профилактика и диагностика на

...
Средства за нови видове изследвания за профилактика и диагностика на
Коментари Харесай

Предвиждат нови изследвания по касата от догодина

Средства за нови типове проучвания за профилактика и диагностика на разнообразни болести са заложени в проектобюджета на Здравната каса за идната година. Той ще бъде разискван на първо четене от отрасловата парламентарна комисия, дружно със законопроекта за държавния бюджет.
 
По-често осъществяване на проучвания за рак на гърдата и на маточната шийка при дамите над 45 години и за рак на простатата при мъжете над 60 е заложено в плана за бюджет на Здравната каса, импортиран от Министерския съвет. Предвижда се фондът да заплаща и ехография на щитовидна жлеза един път годишно единствено за дами, навършили 45.

Правителството предлага по-високо оптимално на ден обезщетение за безработица

Проектът подсигурява пари за 4 нови профилирани проучвания на имунната система и за проучвания на витамин Д при деца и пълнолетни, както и на маркери за сърдечна непълнота. Заложена е нова клинична пътека, по която лъчелечението на деца да се случва под анестезия.
 
 istock istock
За зъболечение остават досегашните 1 обзор за деца и за пълнолетни, 4 действия за деца и 2 за възрастни годишно. Ако бъде признат в този тип, бюджетът на Здравната каса следващата година ще бъде с към 1 милиард лв. по-голям по отношение на тазгодишния. Предвидени са и тласъци за персоналните лекари, които организират профилактика с най-малко половината от своите пациенти.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР