Средното възнаграждение на директорите на големите британски компании е скочило

...
Средното възнаграждение на директорите на големите британски компании е скочило
Коментари Харесай

Каква е разликата между заплатите на шефове и служители във Великобритания

Средното заплащане на шефовете на огромните английски компании е скочило с 23 % през 2017 година и е със 145 пъти по-голямо от това на чиновниците им. Това сочи оповестено изследване на две асоциации - Хай пей сенчър (High Pay Centre) и Чартърд инститют ъв пърсънъл енд дивелопмънт (Chartered Institute of Personnel and Development), представено от Франс прес.

Годишното приблизително заплащане на генералните шефове на 100-те компании членки на главния показател на Лондонската фондова борса FTSE -100 е повишено до 5,66 милиона лири (6,34 милиона евро), съгласно изчисленията на двете асоциации. Това са данните за финансовата година, завършила в края на 2017 година, и съставлява нарастване от 23 % по отношение на миналата година, прецизира Ройтерс.

Центърът Хай пей и институтът Чартърд обясниха, че това приблизително заплащане на ръководителите е малко изопачено от астрономическите суми, които получават двама от тях. Това са Джеф Феърбърн от групата БИ Ти Пи Пърсимън (BTP Persimmon) - 47 милиона лири и Саймън Пекам от индустриалната компания Мелроуз индъстрис (Melrose Inustries) - 42,8 милиона.

Годишното заплащане включва заплатата, краткосрочните и дълготрайните бонуси и заплащанията за пенсия. В началото на юни министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика от консервативното държавно управление Грег Кларк показа законопроект, който задължава фирмите с над 250 чиновници да разгласяват и изясняват всяка година разликата в заплащането сред генералния шеф и чиновниците. Този текст следва да бъде разискван и гласуван в Народното събрание.

Източник: БТА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР