Средно с 10-15 на сто са се увеличили цените на

...
Средно с 10-15 на сто са се увеличили цените на
Коментари Харесай

Плащаме за маслото и кашкавала двойно повече от европейците, въпреки това производителите са пред фалит

Средно с 10-15 на 100 са се нараснали цените на млякото и млечните артикули като сирене, масло и кашкавал през последната година, изясни Владислав Михайлов от Асоциацията на млекопреработвателите пред БНР. Без помощ от страната производителите са изправени пред сигурен банкрут

Според данни за октомври на Центъра за стопански проучвания в селското стопанство цените на кашкавала и маслото у нас са съвсем двойно по-високи от междинното равнище в Европейски Съюз.

Цените на крайните артикули се подвигат поради повишените разноски на производителите. 

" Нещата в последните 4-5 месеца внезапно ескалираха след скока на енергийните носители ", изясни Михайлов. Като в това време се е повишила цената и на всички материали, свързани с производството - опаковки, първични материали, сурово мляко.Той уточни, че производителите са притиснати от огромните търговски вериги. 

“Ако някое приблизително или огромно дружество не работи с най-малко една от комерсиалните вериги, то не може да се развива, то угасва.Те са окупирали пазара, не можеш да стигнеш до пазара, в случай че не работиш с тях ", изяснява Михайлов. Той е безапелационен, че без помощ от страната производителите са изправени пред сигурен банкрут.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР