Средно 16% е разликата в заплащането между половете в развитите

...
Средно 16% е разликата в заплащането между половете в развитите
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева обяви война на нископлатения женски труд

Средно 16% е разликата в заплащането сред половете в развитите стопански системи, като в Южна Корея е достигнало даже цели 37 на 100. Ще оказа помощ на страните да понижат бариерите пред дамите и те ще станат платена работна мощ, като ще употребявам инструментите за бюджетиране на фонда, както и други принадлежности. Мой немилостив " ангажимент е справяне с неравенството сред половете. Това разгласи ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, представена от Ройтерс.

"Пригответе се. Това ще стане ", сподели Георгева и акцентира, че че поддържа квотите за частния бранш, с цел да се форсира по-доброто посланичество на дамите в най-висшите етажи на ръководството, като се базира на изследвания на МВФ, че фирмите усилват резултатите си с 8% до 11%, в случай че имат дами в своите управнически структури и във висшето управление.

Нов документ на МВФ демонстрира, че дамите поставят приблизително по 2,7 часа повече грижи за деца, разчистване на къщи и друга неплатена работа дневно по отношение на мъжете. Проучването на фонда отбелязва, че в развитите стопански системи разликата сред половете в незаплатените часове фрапантно се е подобрила, само че неравенството в заплащането все пак остава. Дори в Норвегия, една от най-егалитарните страни в проучването, дамите правят с 20% повече неплатена работа от мъжете, до момента в който в Пакистан те вършеха 1000% повече работа.

Според нея, в случай че сходна неплатена работа беше включена в изчисленията на брутния вътрешен артикул, това би нараснало икономическото произвеждане с цели 35% в международен мащаб. Отделните страни биха могли доста да усилят Брутният вътрешен продукт, като привлекат повече дами в работната си мощ.

"Няма по какъв начин никое общество да просперира без да употребява гения на всички свои хора - мъже и дами ", уточни Георгева и също по този начин сподели, че тя също ще даде приоритет на тъждество при заплащането в МВФ, като означи, че чак когато тя е достигнала управителна служба в Световната банка, е схванала какъв брой нейната заплата изостава от тази на сътрудниците ѝ мъже от доста години насам..

Когато поема длъжността изпълнителен шеф на Световната банка през 2017-а година, Кристалина Георгиева си сложи за цел постигането на тъждество сред половете в основните управнически постове и банката извърши тази цел година по-късно, или две години по-рано от заложеното.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР