Средната цена на страните износителки на петрол (ОПЕК) спадна до

...
Средната цена на страните износителки на петрол (ОПЕК) спадна до
Коментари Харесай

Петролът падна до най-ниските си нива от юли насам, цените по бензиностанциите не мърдат

Средната цена на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) спадна до най-ниските си равнища от месец юли насам. Това демонстрира информация в профилирания уебсайт fuelo.
Прочетете още
Днес фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, изгубиха 35 цента или 0,4 на 100, достигайки цена от 81,08 $ за барел. Американският лек недопечен нефт също поевтиня с 35 цента или 0,5 на 100 до 76,82 $ за барел.

На 26 ноември ще се организира среща на страните от ОПЕК+, на която се чака да бъде взето решение за посоката на добивите за идващите месеци, което ще окаже въздействие и на цените на петрола през идващите месеци.



В началото на октомври междинната цена на петрола доближи до стойност от над 97 $ на барел, като тогава цените на бензин и дизел по родните бензиностанции доближиха до 2,90 лв. за литър. Въпреки постепенния спад на черното злато оттогава, към днешна дата горивата по колонките съвсем не са мръднали, като се търгуват надлежно: Бензин А95 – 2,79лв./л, Дизел – 2,84лв./л, Пропан-Бутан -1,21лв./л и Метан – 2,25лв./кг.

Област Пловдив е на четвърто място по най-евтини горивата в страната, като цените са с няколко стотинки под междинните за страната: Бензин А95 – 2,76лв./л, Дизел – 2,81лв./л, Пропан-Бутан -1,19лв./л и Метан – 2,27лв./кг.



На този декор в петък министърът на икономиката Богдан Богданов съобщи, че цените на дизела и бензина ще се качат още след дерогацията на Лукойл, без значение дали отсрочката да преработваме съветския нефт ще падне неотложно, или след 13 месеца.

Според профилираната платформа fuelo, цените на бензин и дизел по родните бензиностанции ще поевтиняват през идващите седмици, до момента в който наклонността при пропан-бутанът е да задържи сегашните си стойности. При метанът наклонността е да продължи да нараства.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР