Средната цена на жилище във Великобритания надхвърли 250 000 британски

...
Средната цена на жилище във Великобритания надхвърли 250 000 британски
Коментари Харесай

Великобритания с нов рекорд

Средната цена на жилище във Англия надвиши 250 000 английски лири за първи път, само че делът на продавачите, които понижават желаната си цена, и времето, належащо за продажба, са се нараснали, демонстрира последният пазарен показател на Zoopla. Компанията за недвижими парцели, която базира месечната си фотография на композиция от продадени цени, оценки на ипотеки и данни за контрактувани продажби, съобщи, че междинната цена на жилище доближи £250 200 през април, само че темпът на повишаване на цените се забавя.

Пазарът на жилища „ към момента е доста по-натоварен от нормите преди пандемията “, само че се появяват признаци, че идва закъснение, споделя Zoopla. В него се споделя, че от втората половина на април към един на всеки 20 парцела е имал понижение на цените от 5% или повече. Повишение пък е отчел един на всеки 22 парцела през предходния месец.

Продавачите се постанова да чакат малко по-дълго, с цел да продадат парцела си. Извън Лондон междинното време за продажба на къща с три спални се е повишила от 16 дни през март до 18 дни през април. В Лондон тази междинна цифра се е нараснала от 17 дни през март до 21 дни през април.

Грайн Гилмор, началник на проучванията в Zoopla, сподели: „ Очакваме тази мярка да продължи да нараства през останалата част от годината, защото равнищата на търсене на купувачи стартират да падат, пробити от изменящите се настроения към разноските за живот и персоналните финанси.

Винсент Денингтън, шеф на организацията за недвижими парцели John D Wood & Co, сподели: „ Започваме да виждаме от ден на ден и повече понижения на цените на порталите за парцели, което може би е ранен симптом, че пазарът се забавя. „ Това обаче може да е и знак, че в началото парцелите са били надценени и не реализират никакъв интерес от страна на евентуалните купувачи. Следователно би трябвало да се поправя вярно, с цел да се подсигурява, че понижението генерира нов интерес и в последна сметка предложения.”

Покачването на лихвените проценти и нарастванията на другите разноски за живот до момента наподобява са имали едва въздействие върху пазара на жилища, като всички съществени показатели на цените демонстрират повишаване на цените през април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР