Сред величествените декори на значими филмови продукци, създадени в уникалните

...
Сред величествените декори на значими филмови продукци, създадени в уникалните
Коментари Харесай

Атила командва в Римския театър на киноцентъра

Сред величествените декори на значими кино продукци, основани в неповторимите кино студия на Бояна, Софийската опера показва " Атила " на 15 юли, в четвъртата вечер на своя най-нов оперен фестивал " На опера в полите на Витоша ".

Режисьорът Пламен Карталов открива и основава една нова територия за оперното изкуство. Съставът на Софийската опера взе участие с цялата си мощност в сътворяване на нова интерпретация на Вердиевия шедьовър, давайки му нов театрален живот.

Във внушителната продукция на филмовата площадка на киноцентъра, изкуството на операта заблестява с още по-пълен искра с музиката на великия маестро на италианската гражданска война Джузепе Верди. Режисьорските ракурси на Карталов се разгръщат по вертикала и хоризонтала на естествената сценография, която въплъщава атмосферата на безконечния град Рим и похода към него на хунския водач Атила (Бисер Георгиев, с дебют в ролята), спрян в римската провинция Аквилея. Безстрашната Одабела (Радостина Николаева), водач на протеста на италианските дами, прекатурва желанията на хуните в името за избавление на родината. Римският военачалник Ецио (Владимир Стоянов) няма да може да убеди Атила с измяната, с което е замислил в интерес на персоналните му политически ползи. Ролята на Форесто се извършва от Даниел Дамянов, Папа Леоне е Димитър Станчев. Диригент е Велизар Генчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР