Сред тях са Ню Йорк, Лос Анджелис и Чикаго, предадоха

...
Сред тях са Ню Йорк, Лос Анджелис и Чикаго, предадоха
Коментари Харесай

Протести срещу Тръмп в повече от 200 US града

Сред тях са Ню Йорк, Лос Анджелис и Чикаго, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, представени и от Българска телеграфна агенция.

Демонстрации има в над 200 американски града и протестиращите са няколкостотин хиляди. Само в трите мегаполиса Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис уредниците на демонстрациите настояват, че участниците в тях са 400 000.

Протестиращите показват недоволството си от политиката на Тръмп по разнообразни въпроси, измежду които имиграцията, абортите, правата на дамите, на хомосексуалистите, бисексуалните и транссексуалните и други

И до момента в който митингите се организираха, Тръмп се опита да ги обърне в своя изгода с туит. В него той сподели, че днешният ден е отличен и насърчи хората да провеждат шествия, с цел да отпразнуват невижданите исторически достижения и икономическите триумфи в Съединени американски щати през последните 12 месеца.

"Безработицата при дамите е най-ниската от 18 години ",, написа още в Туитър Тръмп.

В митинга в Ню Йорк се включи актрисата Упи Годбърг, а в този в Парк сити в щата Юта взе участие Джейн Фонда.

Много от плакатите, които носеха стачкуващите, посочваха, че те имат разнообразни мотиви да са недоволни от Тръмп. Някои показваха неодобрение от хипотетичната непросветеност на неговата администрация, а други от отношението му към дамите и против неравенството сред мъже и дами.

В доста от градовете в демонстрациите се включиха членове на придвижването против полови похищения и половия тормоз "Аз също ".

На доста места протестиращите припомняха, че тази година е значима и ще има избори за Конгрес в Съединени американски щати.

"Властта е в урните ", споделиха някои от участниците в демонстрациите.

Протести имаше и в Палм бийч във Флорида, където няколкостотин стачкуващите взеха решение да отидат до имението на Тръмп Мар-а-Лаго.

На доста места с изключение на в Съединени американски щати, само че и на други места по света, измежду които Пекин, Буенос Айрес и Найроби, са планувани стотици манифестации в поддръжка на даването на повече права на дамите.

Голяма проява е планувана в Лас Вегас.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР