Сред считаните за чудодейни народни лекове ще срещнете чесъна, чая

...
Сред считаните за чудодейни народни лекове ще срещнете чесъна, чая
Коментари Харесай

Защо греяната ракия помага при простуда и температура?

Сред считаните за чудодейни национални лекове ще срещнете чесъна, чая и сигурно ракията. Ракията е обвързвана дотам с традициите ни, че няма заболяване, за което няма да чуете шеговитото " Пий една ракия и ще ти мине ". Подобен съвет обаче може освен да не се окаже ефикасен, само че и да навреди. Ракията в действителност сгрява тялото и е добър метод да разпуснете след мразовития работен ден, само че лекува ли всяко неразположение и в частност вирусите и грипа? Помага ли греяната ракия при висока температура? Вижте мнението на експертите.

Сред обществото ни битува митът, че при висока температура би трябвало да посегнем към антибиотик и ракия за масажи. Антибиотиците не лекуват вирусни болести, а бактериални и нямат никакво потребно деяние във връзка с грипа, а разтриването с ракия съгласно лекарите може освен да не помогне на болния с температура, само че и да докара до по-тежко положение, обезводняване, интоксикация. Те поучават да се разчита на студената вода и оцета при потребност от бабини и национални илачи за сваляне на високата температура, а не на ракията.

Много постоянно се практикува изключително в дребните обитаеми места – селата и от по-възрастните хора обтриване с ракия при висока температура. Реално това е обтриване със алкохол, защото ракията е спиртна напитка, спиртът, когато се изпарява, охлажда, заради което болният може и да се почувства по-добре, само че рискът не си заслужва и лекарите като доктор Кристина Херндон - инфекционист и педиаър - поучават да не се доверявате на сходни лекове.

Как стоят нещата във връзка с потреблението на греяната ракия при висока температура? Защо се смята, че оказва помощ, по този начин ли е в действителност? Ролята на греяната ракия при висока температура при консумация Известни лекари – лица от телевизионния екран, още веднъж ни припомниха вярното държание по време на грипна зараза, с цел да се предпазим – проветряване, отбягване тук-там, на които има всеобщо скупчване на хора, качествена храна, витамини, придвижване, доста течности, чисти ръце.

Сред препоръките им липсва греяната ракия, а някои категорично акцентират, че тя няма да ни избави от грипа, само че пък консумиращите я са на друго мнение и се кълнат в лечебните ѝ качества във връзка с вирусите и грипа. Наистина ли оказва помощ потреблението на греяната ракия при висока температура, или просто търсим мотив за напълним чашите?

Греяната ракия се смята от мнозина за течното знамение на българите и това не е инцидентно – компрес с ракия ще ви избави от болното гърло, в случай че нямате на разположение с какво да облекчите паренето в нея и сложното преглъщане. Вероятно в детството ви са ви лекували точно по този начин и от опит знаете, че оказва помощ. Освен компресът може и да си приготвите греяна ракия с обичаните плодове и аромати и да се отпуснете на топло с чаша пред камината. Оказва се, че в действителност може да ви помогне да свалите температурата, като тайната се състои в… изпотяването. Съчетанието от топли одеяла, топла стая и гореща греяна ракия ще ви изпоти, а сигурно знаете, че изпотяването оказва помощ за намаление на високата температура.

Ето къде се криела тайната на ракията – не в непосредствено влияние върху вирусите или върху температурата, а в сгряващите ѝ свойства, предизвикващи щедро изпотяване. Това обаче важи, в случай че сте на топло и сте завити. Както и в случай че не забравите да се преоблечете по-късно. Не разчитайте, че ракията, изпита в огромни количества в нощните клубове в студа ще смъкне високата температура, уви, ракията не работи по този начин, учтиняват от actualno.com
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР