Сред предложенията е поставянето на предпазни колани и видео регистратори

...
Сред предложенията е поставянето на предпазни колани и видео регистратори
Коментари Харесай

Ще помогнат ли спешни мерки срещу катастрофите?

Сред предложенията е слагането на защитни колани и видео регистратори в пътническите рейсове.

Законът за придвижването по пътищата ще се раздели на три, като образованието за водачите ще е настрана и техническите параметри на колите също, изясни зам.-председателят на Комисията по превоз в Народно събрание Станислав Иванов.

Той добави, че ще има нови камери.

"Има поръчка за нови 30 камери, които скоро ще бъдат сложени, а при по-силен надзор при годишни механически прегледи , нарушаванията ще намалеят. Освен манталитета на водачите, би трябвало да се промени и този на пешеходците ", съобщи Станислав Иванов.

Според ръководителя на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия Владимир Тодоров би трябвало да има нови форми на надзор.

Стационарни камери , които засичат скорост и други нарушавания, не са купувани от 6 години, само че се обработват на ръка тези камери, би трябвало да се построи обединен център за обработка на данните, съобщи Тодоров.

Видео регистратори допълнително надали ще трансформират значително нещата, в случай че се употребяват като тахографите, означи пък някогашният началник на КАТ Алекси Стратиев.

От Министерство на вътрешните работи обявиха, че камери ще се поставят и в необозначени служебни коли .

АНКЕТА: Можем ли да понижим злополуките по пътищата

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР