Сред като легендарният актьор Кърк Дъглас почина в сряда вечерта

...
Сред като легендарният актьор Кърк Дъглас почина в сряда вечерта
Коментари Харесай

"Холивуд вече не създава легенди като него"

Сред като именитият артист Кърк Дъглас умря в сряда вечерта на 103 години, другари, фенове и сътрудници от и отвън Холивуд не стопират да показват почитта си в обществените медии.

Снахата на Кърк и брачна половинка на сина му Майкъл Дъглас, актрисата Катрин Зита-Джоунс, разгласява в Instagram снимка със свекъра си и написа „ До моя безценен Кирк - ще те обичам до края на живота си. Вече ми липсваш. Спи умерено “.

„ Кърк Дъглас беше една от най-големите звезди на всички времена и ослепителен артист с незабравима, пламенна харизма “ написа Марк Хамил . Актьорът, който изгря с ролята на Люк Скайуокър в „ Междузвездни войни “, напомня също, че по време на маккартизма Дъглас е рискувал кариерата си, като се е противопоставил на холивудския черен лист и е наел Долтън Тръмбо за сценарист на продуцирания от него „ Спартак “. Преди години самият Кърк Дъглас сподели, че се гордее с това „ повече, в сравнение с с която и да е роля “

За тази смела гражданска постъпка написа и режисьорът Роб Райнър , за който е „ безконечна икона в Холивудския мавзолей “.     

Дани ДеВито назовава Кирк Дъглас „ Вдъхновяващият палавник “ и споделя „ Страхотно беше да бъдем дружно, дребосъче! “ 

Политикът Нют Гингрич прибавя: „ Кърк Дъглас направи страхотни филми и изживя доста пълноценни 103 години. Многото му почитатели постоянно ще го помнят великите му функции. Сърцето и молитвите ми са с неговото семейство “.

„ Холивуд към този момент не основава митове като Кърк Дъглас “, съжалява журналистът Дан Радър . „ Роден в еврейско имигрантско семейство, звездата му се изгря в Златната епоха на киното, когато киносалоните бяха блестящо осветени дворци “.

Звездата от „ Роки “ Карл Уедърс се включва в Туитър: „ Легендите остават вечно! Почивай в мир, Кърк Дъглас! Ние с израснахме с твоите филми “.

Стивън Спилбърг също отдаде почит към живота и работата на артиста: „ Кърк резервира звездната си харизма до края на прелестния си живот и за мен е чест, че бях дребна част от него последните му 45 години “, споделя режисьорът в особено изказване. „ Неговите ръкописни бележки, писма и бащински препоръки, а и неговата мъдрост и храброст, ще ми липсват дори повече от невероятната му кариера. Те са достатъчни, с цел да ме вдъхновят за останалата част “.

„ Кърк Дъглас беше безценен другар, талантлив актьор и посветен хуманист, единствен по рода си. Ще липсва на всички ни “, написа и 93-годишният Тони Бенет .   

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР