Сред децата коронавирусът не се разпространява или поне не е

...
Сред децата коронавирусът не се разпространява или поне не е
Коментари Харесай

Разпространява ли се коронавирусът сред децата?

Сред децата коронавирусът не се популяризира или най-малко не е потвърдено вирусът да се популяризира от дете на дете. В това увери в утринния блок на bTV имунологът доцент Андрей Чорбанов.
Той счита, че не е нужно да се мери температурата на децата на влизане в детската градина.
Според него най-важният въпрос е какъв брой време вирусът живее отвън нашия организъм. Разпространението на ковид демонстрира, че той няма по какъв начин да бъде излъчен посредством облекла, повърхности, пейки, посочи доцент Чорбанов.
Както е известно, след повече от два месеца детските градини и яслите в София възобновяват работа от през днешния ден. 176 детски градини и 24 независими детски ясли ще проработят на територията на Столичната община.
Родителите на общо 11 849 деца са декларирали предпочитание да изпратят децата си в общинските детски градини през днешния ден. Това е 26% от общия брой на посещаващите. В независимите детски ясли децата ще са 860, което е 43% от посещаващите.
Помещенията би трябвало да са почистени и дезинфекцирани. Детските заведения в столицата ще работят при съблюдаване на строги противоепидемични ограничения. Сред тях са повече занимания на открито и недопускане на родители в пространствата.
Има инструкции да се ограничи даването на играчки, да не се внасят извън, уверен съм, че ще се напаснат нещата, съобщи Чобанов пред Нова телевизия
Чобанов предизвести, че разпространяването на ковид може да стане в много съкровен кръг и в етнически малцинства, които живеят на гъсто и постоянно не се съблюдават хигиенични правила.
По думите му би трябвало да се замислим промени ли ни коронавирусът или открои много от страховете, психологичните и обществените проблематични характерности. " Младите хора имаха повече боязън и параноя от вируса, в сравнение с по-рисковите групи като възрастните хора бяха на улицата ", регистрира доцент Чорбанов.
Той означи, че в случай че човек има антитела не значи, че е предпазен от ковид и в случай че няма антитела - също. Доц. Чорбанов счита, че управляващите би трябвало да се опитат да създадат рационални ограничения и те не са знаели по какъв начин да реагират в разгара на рецесията с ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР