Сред демонстрантите бяха членове и поддръжници на множество крайни партии

...
Сред демонстрантите бяха членове и поддръжници на множество крайни партии
Коментари Харесай

Хиляди се събраха днес в чешката столица Прага за протест срещу ограниченията

Сред стачкуващите бяха членове и поддръжници на голям брой крайни партии и групи, които не съумяха да завоюват депутатски места в парламентарните избори през октомври. Това е третият им митинг за последните две седмици. Участниците в демонстрациите не носеха защитни маски, не съблюдаваха разпоредбите за обществена отдалеченост и пиеха бира макар възбраната за обществена консумация на алкохол.

Чехия непрестанно регистрира нови върхове в броя на случаите, достигайки дневен връх от близо 28 000 в четвъртък. Нивото на заболеваемост е 1191 нови случая на 100 000 поданици през последните седем дни. Общо в страната с 10,7-милионно население до момента са регистрирани над 2,1 милиона случая и 32 837 жертви на вируса. Чехия има по-нисък % имунизирани жители от доста други страни в Европейски Съюз.

Правителството разгласи 30-дневно изключително състояние и наложи спомагателни ограничавания в петък в напъните си да ограничи разпространяването на инфекцията. Това включва възбрана на коледните базари в страната, а питейни заведения, заведения за хранене, нощни клубове, нощни заведения и казина би трябвало да затварят в 22 часа.

Броят на посетителите на културни и спортни събития е стеснен до 1000 души, които би трябвало да са ваксинирали или преболедували Ковид-19. Всички други публични събирания могат да имат най-вече 100 гости, добавя Българска телеграфна агенция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР