Сред безкрайните реклами на шампоани, сапуни, душ-гелове и балсами, изглежда

...
Сред безкрайните реклами на шампоани, сапуни, душ-гелове и балсами, изглежда
Коментари Харесай

Колко често да се къпем

Сред безкрайните реклами на шампоани, сапуни, душ-гелове и балсами, наподобява сме почнали да се къпем по-често, в сравнение с е здравословно. Взимането на душ всеки ден не е в директна взаимозависимост с по-доброто ни здраве, а даже в противен случай.

Кожата по натурален път съхранява положителното си положение посредством функционалността на специфични жлези, които отделят омазняващи тайни .

Сапунът и водата отстраняват този потребен филм и оставят кожата суха , а това води до нейното напукване . През тези микроскопични цепнатинки пък навлизат микроорганизми, които не постоянно ни мислят положителното.

А кожата реагира с интензивно омазняване, с цел да противодейства, което ни кара да се къпем още по-често. И, ето по какъв начин, кръгът се затваря .

 Снимка 351563

Разбира се, козметичната промишленост, наред с миещите препарати, е измислила и сурогат на естествените механизми за поддържане на разтегливост и мекост и предлага разнообразни овлажняващи кремове. Но нито един сурогат не е по-добър от методите, по които работи природата.

Освен естествения предпазен пласт и мъртвите кожни кафези, при къпането отстраняваме неизбежно и положителните бактерии , които живеят по повърхността на тялото и се хранят с веществата, които кожата ни отделя. Тези микроорганизми се борят и конкурират с неприятните, като по този метод поддържат здравето ни.

Така се оказва, че прекомерно честото къпане е нездравословно - то ни трансформира в изсъхнали, напукани и оголени същества.

Не звучи добре, само че какъв брой постоянно тогава да се къпем?

 Снимка 351562

Според доктор Брандън Мичъл, помощник по дерматология в Университета " Джордж Вашингтон ", за множеството хора е задоволително да се къпят един път или два пъти седмично , като даже не сапунисват нападателно цялото си тяло, а да натъртват главно на тези места, за които е особено да не ухаят изключително добре.

На тези, които въпреки всичко държат да къпят цялото си тяло всеки ден, доктор Мичъл да го вършат единствено в случай че в действителност кожата им не страда от това.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР