Сребристите чайки в датския град Сондербург все повече атакуват ежедневието

...
Сребристите чайки в датския град Сондербург все повече атакуват ежедневието
Коментари Харесай

“Крадат, крещят и са навсякъде“: Всеки може да стреля по чайките в датски град, както да събаря гнездата им

Сребристите чайки в датския град Сондербург от ден на ден нападат всекидневието на хората. А от общината излизат с публично известие, с което декларират, че всеки жител с пушка и позволение може да стреля по тях.

В цяла Дания хората са изтощени от агресивното наличие на приците, в Сондербург обаче те са се трансформирали в същинско предизвикателство за живота.

Градът с близо 30 000 поданици се намира в Южна Дания и е граничен за северната част на Германия.

„ Това, което би разплакало немските деятели за правата на животните – в Дания уверено се вкарва “, разяснява немското издание „ Билд “.

„ От 2024 година общината сама ще се грижи за наличието на птиците по постройките в региона на администрацията ни “, показват от кметството на Сондербург.

Оттам са създали и график:

– От 1 февруари до 15 април с огнестрелни оръжия и клопки можете да водите битка със сребристи чайки.

– От 1 април до 31 юли можете да унищожават яйца и гнезда на сребристи чайки.

– Млади сребристи чайки могат да се отстрелват от 16 април до 31 август.

„ На площада пред кметството през лятото има доста чайки. Те подвигат звук, миришат, крадат храна от кафенетата и основават закани “, разяснява пред датското издание DR Лиза Хансен, която дава отговор за регулирането на чайките в общинските здания в Сондербург.

От общината в допълнение предизвикват жителите: „ Можете сами да предприемете разнообразни ограничения, с цел да предотвратите настаняването на чайките във вашия парцел. Чайките са умни птици, мъчно ще ги избегнете “.

От кметството в града дават и един по-странен съвет - „ Можете да предотвратите построяването на гнезда върху покривите си, като пуснете роботизирани колички из двора си “.

Особено раздразнени са ресторантьорите към идиличното пристанище на Сондербург. Птиците крадат сандвичите с риба от ръцете на туристите и отмъкват непосредствено пържени картофи от вилиците им. А когато отвориш прозореца през лятото, към този момент не разбираш личните си думи, разясняват локалните издания.

Проблеми със сребристите чайки се появяват на всички места по Северно и Балтийско море – там има прекалено много птици, чиято дълготрайност на живота е до 30 години. И защото към този момент не могат да намират задоволително храна в морето, птиците стартират нападателно да търсят такава на сушата.

През последните години към организациите постъпват молби както от частни лица, по този начин и от общини, които желаят позволения за " контролиране " на чайките.

В Сондербург това се случва денем, до момента в който кафенетата в града са отворени, а хората пазарят.

Свенд Юлер твърди, че за жителите на града е напълно безвредно да се разхождат, когато той е на лов за чайки.

" Ако реша да изстрелвам, го върша в посока, при която зад птицата няма нищо, което мога да повредя, в случай че не я уцеля ", разяснява той.

" Може да се каже, че всичко, което идва от горната страна, е свято. Ако имате леке ​​от чайка върху якето си, не би трябвало да го перете - това е същински шанс ", добавя още той.

За някои от жителите на града общинското решение носи и страдание, че птиците ще бъдат убити, все пак са безапелационни - желаят да живеят обикновено, а с нападателните чайки това е невероятно.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР