Сравненията на пандемията с шока от Втората световна война вече

...
Сравненията на пандемията с шока от Втората световна война вече
Коментари Харесай

Купи сега, получи после

Сравненията на пандемията с шока от Втората международна война към този момент са факсимиле. Но в опитите си за оцеляване голям брой дребни бизнеси по света се обръщат към решение, употребявано точно при започване на 40-те години на предишния век. Тогава, с цел да финансират армията си, Съединени американски щати продават военни облигации на 75% от номиналната им стойност, които след 10 години могат да бъдат продадени по-скъпо.

Съвременният модел, на който дребни бизнеси залагат за бързо финансиране и покриване на актуалните си разноски, са предплатените ваучери. Те дават опция на клиентите да платят избрана по-ниска сума в този момент и да се възползват от предлаганата услуга по-късно.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Ресторантите и питейните заведения, които бяха измежду първите наранени от ограниченията за попречване на разпространяването на вируса, най-активно приспособиха ваучерите в тактиката си за оцеляване. Множество затворени заведения по света започнаха да продават ваучери за консумация с понижение, които клиентите могат да употребяват след края на изключителното състояние, когато още веднъж отворят. Например ваучер за вечеря на стойност 75 $ може да покрие сметка за 100 $ в бъдеще. В Съединени американски щати се появиха и онлайн платформи, където потребителите могат да прегледат всички питейни заведения и заведения за хранене, присъединили се в самодейността Dining Bond ( " Купон за храна " ), и да купят техни ваучери. Пример за поддръжка на рестораньорския бизнес по време на пандемията е и американското придвижване Rally for Restaurants. То основава онлайн платформа, през която заведенията да оферират доставки по домовете или да продават подаръчни ваучери за консумация. Компанията за заеми за дребния бизнес Kabbage също се включи в самодейността с сходно решение - онлайн платформа за продажба на ваучери на разнообразни дребни бизнеси. Макар услугата да е безвъзмездна, има такса към трети страни за обработка на заплащането в размер на 2.5% от платената сума.

Всички тези благоприятни условия биха помогнали на бизнеса да получи доходи, с които да покрие най-малко част от оперативните си разноски в този момент. Разбира се, тази инвестиция носи прочут риск за клиентите. Те не знаят по кое време и дали въобще ще могат да се възползват от ваучерите си, а ако бизнесът банкрутира, сумата няма да им бъде възобновена.

В България на сходна тактика заложи ресторантът за бургери Skapto ( " Скаптобара " ). Той предлага три типа " бургер бонд ", всеки в лимитирано количество. При най-евтиния от тях клиентите заплащат 49 лева в този момент и могат да употребяват за 60 лева, когато заведението проработи още веднъж.

Макар все още главно заведения за хранене и питейни заведения да се възползват от предплатените ваучери, това може да бъде вид за избавление на доста други по-малки бизнеси. В България уеб страниците за групово извършване на покупки да вземем за пример съставляват спомагателна и към този момент позната алтернатива, през която фирмите продават по сходен модел. От фризьорски салони и козметични студиа до автомобилни сервизи и детски центрове, всички те могат да предложат услугите си в задатък и с понижение. С единствената разлика, че даването им няма закрепен период. Всички тези услуги ще бъдат търсени от хората и след края на изключителното състояние. За да могат да посрещнат клиенти обаче, бизнесите би трябвало да съществуват тогава, а един от разновидностите това да се случи може би са точно предплатените ваучери.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР