Сръка на сърцето мога да кажа, че мистериозните места по

...
Сръка на сърцето мога да кажа, че мистериозните места по
Коментари Харесай

3 от най-мистериозните места в света

Сръка на сърцето мога да кажа, че мистериозните места по света са в действителност хиляди и надали един човешки живот би стигнал, с цел да се обиколят всички, да не приказваме за възможното им разгадаване какви са, защо са служили, кой ги е построил и така нататък

Подобни места притеглят вниманието на доста учени и туристи, като всеки един от тях би желал отговори на многочислените въпроси, които съответните места повдигат, само че дали това ще се случи в границите на нашето битие на планетата Земя, кой знае?

Като начало ще ви срещна с три много мистериозни места, които несъмнено не престават да будят интерес у хората.
Бермудски триъгълник
Бермудският триъгълник, прочут също като " Дяволския триъгълник ", е едва дефиниран район в западната част на Северния Атлантически океан. Известен е с поредност от мистериозни изгубвания на кораби и самолети през годините. Тази енигматична област, която почти образува триъгълник сред точките на Маями, Бермудските острови и Пуерто Рико, завладя въображението на обществеността и подхранва безчет теории на конспирацията и митове.

Мистериите, свързани с Бермудския триъгълник, постоянно включват ненадейно и необяснимо изгубване на плавателни съдове и самолети. Тези произшествия са породили спекулации за свръхестествени сили, извънземно присъединяване или подводни аномалии, само че доста от тези изказвания нямат съответни доказателства.

Репутацията на Бермудския триъгълник стартира да се оформя в средата на 20-ти век, когато разнообразни книги и публикации направиха сензация хипотетичните изгубвания, изключително случая с полет 19 през 1945 година, когато ескадрила от пет бомбардировача на американския флот изчезна по време на подготвителна задача. В допълнение към мистерията избавителният аероплан, изпратен да открие полет 19, също изчезна безследно. Тези произшествия спомогнаха за затвърждаването на репутацията на Бермудския триъгълник като „ анатемосан “ или „ населяван от духове “ регион.

Въпреки това, доста откриватели и специалисти настояват, че мистиката на Бермудския триъгълник е значително артикул на сензация и че случаите в този район не са статистически по-значими или необикновени, в сравнение с в други елементи на света. Те показват фактори като неподходящи метеорологични условия, човешка неточност и механически неизправности като по-правдоподобни пояснения за зародилите произшествия.

В реалност Бермудският триъгълник остава известна тематика за книги, документални филми и сензационни вести, привличайки туристи и търсачи на мощни чувства в района в търсене на завършения или отговори. Въпреки че мистерията на Бермудския триъгълник продължава да интригува, от значително значение е да се подходи към нея с уравновесена позиция, като се имат поради както необикновените събития, по този начин и по-широкият подтекст на морските и авиационни произшествия по света. Бермудският триъгълник остава завладяваща загадка, която акцентира човешкото обаяние от необяснимото, незнайното и мистериозното.
Остров Сокотра
Остров Сокотра, далечен драгоценен камък в Индийския океан, постоянно е именуван „ Галапагос на Индийския океан “ заради своето неповторимо и неземно биоразнообразие. Тази уединена суша, част от Йемен, е известна със своите поразителни пейзажи, сходни на извънземни, ендемични растителни и скотски типове и завладяващи геоложки формирания.

Една от най-отличителните черти на острова е неговата локална флора. Сокотра е дом на някои от най-странните и редки растения в света, в това число емблематичното Драконово кърваво дърво, известно със своята форма на чадър и алена смола. Изолацията на острова, суровият климат и неповторимата геология са съдействали за еволюцията на тези ендемични типове, трансформирайки Сокотра в жива лаборатория за екологични проучвания.

Освен флората, фауната на Сокотра е също толкоз завладяваща. Островът е хазаин на голям брой ендемични типове птици, както и многообразие от морски живот в крайбрежните си води. Това е място, където човек може да срещне необичайно изглеждащи същества като сокотранския хамелеон и сокотранския скорец.

Пейзажът на Сокотра се характеризира с трагични варовикови плата, скалисти планини и сюрреалистични терени. Посетителите постоянно остават възхитени от сходните на луната планини Хагиер и спиращото дъха плато Диксам, които обезпечават невероятна панорама към околното море.

Изолацията на Сокотра също е съхранила неповторимата просвета и обичаи на своите поданици, сокотрансите, които са развили метод на живот, тясно обвързван с естествените запаси на острова. Риболовът и производството на скъпата смола от драконова кръв са съществени аспекти на техния занаят.

Въпреки че отличителната хубост на Сокотра и забележителното биоразнообразие го трансфораха в обект на международното завещание на ЮНЕСКО, изолацията на острова също ограничи въздействието на човешката активност. Предизвикателства като изменението на климата, унищожаването на местообитанията и увеличението на туризма обаче съставляват евентуална опасност за деликатния баланс на неговите екосистеми.

Остров Сокотра е място на чудеса, където творчеството на природата и мистериите на еволюцията са изцяло забележими. Тъй като от ден на ден пътешественици и учени изследват този далечен парадайс, от решаващо значение е да се подсигурява запазването му за бъдещите генерации, на които да се възхищават и учат. Сокотра служи като увещание за забележителното многообразие и резистентност на живота на Земята и смисъла на опазването на такава неповторима и незаменима среда.
Великденски остров
Великденският остров, прочут още като Рапа Нуи, е един от най-отдалечените обитаеми острови на Земята. Разположен в южната част на Тихия океан, почти по средата сред Чили и Таити, той е прочут със своите енигматични великански каменни скулптури, известни като Моаи, които стоят като удостоверение за богатата история на острова и дълбоките мистерии.

Най-емблематичната специфичност на Великденския остров са моаите, монолитни каменни фигури, издълбани от компресирана вулканична пепел, които могат да тежат до 80 тона. Тези скулптури, за които се счита, че съставляват предшественици или значими племенни фигури, са били подробно направени от полинезийските поданици на острова сред 13-ти и 16-ти век. Методите, употребявани за превозване и издигане на тези колосални скулптури, някои от които са високи над 30 фута, не престават да объркват откривателите.

Историята на Великденския остров е потопена в тайнственост. Как и за какво моаите са основани, превозени през острова и в последна сметка сложени на церемониални платформи, известни като ahu, остава предмет на продължаващ спор измежду археолози и историци. Теориите варират от междуплеменни съперничества до религиозно значение или опити за усмиряване на духовете на предците.

Великденският остров не е единствено скулптури и история. Освен това предлага зашеметяваща естествена хубост с живописни плажове, вулканични кратери и многолюден морски живот. Уникалното комбиниране на просвета, история и естествена хубост на острова му завоюва самопризнание като обект на международното завещание на ЮНЕСКО.

Посетителите на Великденския остров могат да изследват археологическите обекти, в това число известния Моаи, и да се потопят в локалната просвета, която има полинезийски, чилийски и неповторими въздействия от Рапа Нуи. Това е място, където античните мистерии съжителстват със актуалния сексапил, предлагайки само по рода си преживяване при пътешестване.

Докато продължаваме да отключваме тайните на Великденския остров, моаите и историята на острова остават завладяващи мистерии, които притеглят пътешественици, откриватели и авантюристи от целия свят. Привлекателността на този далечен и мистериозен остров се крие освен в неговите скулптури, само че и в пътуването за схващане на античните истории, които безмълвно описват.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР