Сръбският вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич отново

...
Сръбският вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич отново
Коментари Харесай

Дачич изрази съжаление от признаването на Република Македония под нейното конституционно име.

Сръбският вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич още веднъж изрази страдание от признаването на Република Македония от страна на Сърбия под нейното конституционно име, оповестява БГНЕС.

" Лично считам, че Сърбия направи неточност преди 20 години,когато призна Скопие под неговото конституционно название Република Македония. Това нещо не бе правилно по отношение на Гърция ", сподели Дачич след срещата с гръцкия външен министър Никос Коцияс в Атина.

" Скопие постоянно е имал негативно отношение по въпроса за Косово и Метохия...Те признаха независимостта на Косово и гласоподаваха за приемането му в ЮНЕСКО ", сподели още Дачич.

Според него управляващите в Белград няма да подхващат дейности, които ще дестабилизират района, тъй като " Сърбия, за разлика от други нации, няма териториални искания към Гърция ". По време на диалозите той е разискал мигрантската рецесия, връзките с Турция, проблемите с великоалбанския шовинизъм и разногласията към името на Бившата югославска република Македония. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР