Сръбският тенисист Миомир Кецманович се наложи над италианеца Матео Беретини

...
Сръбският тенисист Миомир Кецманович се наложи над италианеца Матео Беретини
Коментари Харесай

Миомир Кецманович е следващият опонент на Григор в Монако

Сръбският тенисист Миомир Кецманович се наложи над италианеца Матео Беретини с 6:3, 6:1 на тенис шампионата от сериите " Мастърс " в Монте Карло с награден фонд близо 6 милиона евро в мач, траял единствено час и 13 минути, написа Българска телеграфна агенция.

Така той ще бъде противник в идната фаза на най-хубавия българин Григор Димитров, който надигра представителя на домакините Валентен Вашро.

Сърбинът стартира по-добре мача и поведе с пробив за 2:1, само че Беретини, който предходната седмица завоюва шампионата в Маракеш, бързо съумя да завоюва подаването на противника си и да изравни. Кецманович обаче още веднъж проби и поддържаше разлика от два гейма, като в деветия гейм също взе сервиса на италианеца и затвори частта с 6:3.

Втората част превъзходството на сърбина бе още по-осезаема, като той завоюва първите пет следващи гейма за 25 минути. Беретини избегна загуби на нула, само че Кецманович затвори мача с 6:1. Сърбинът прекъсна серията си от четири следващи загуби, както и шест следващи загуби на шампионати от " Мастърс ".

Миомир Кецманович имаше цялостно предимство във всички аспекти на играта - асове, ретури, точки на първи и втори сервис, печеливши удари и непредизвикани неточности.

До момента Димитров и Кецманович имат единствено един мач между тях, като българинът завоюва с 6:4, 6:2 преди три години на шампионата в Акапулко, Мексико, на твърди кортове. Двамата не са се срещали на клей./
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР