Сръбският президент Александър Вучич заяви на многохиляден митинг в Белград,

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви на многохиляден митинг в Белград,
Коментари Харесай

Вучич напусна лидерския пост в партията си

Сръбският президент Александър Вучич съобщи на многохиляден протест в Белград, че се отдръпва от поста водач на Сръбската прогресивна партия (СНС).


Вучич направи известието по време на митинга " Сърбия на вярата " в Белград, на който прикани страната да покаже единение в сложни времена.

" " Това е последната вечер, в която приказвам пред вас като водач на СНС " ", сподели той. " Утре някой различен ще поеме поста, само че аз ще остана като правилен и предан член на партията ".

" Не се тормозете, аз няма да си потегли. Ще се борим за Сърбия дружно ", добави той.

Вучич ще образува политическо придвижване " Движение за народ и страна ", което съгласно него ще служи на Сърбия през идващите две-три години в този, съгласно него " решителен интервал " от време.

Според известия в медиите на митинга са участвали повече от 200 000 души в поддръжка на Вучич.

Хиляди етнически сърби се стекоха на митинга от прилежащите Република Северна Македония, Косово и Босна и Херцеговина.

Вучич е отпред на Прогресивната партия от 2012 година, откакто Томислав Николич беше определен за президент на страната.

Сърбия, която се стреми да стане член на Европейски Съюз, се опълчва на използването на западните наказания против Русия поради войната на Москва в Украйна.

Вучич нееднократно е заявявал, че западните съдружници го притискат да наложи наказания на Русия.

Русия поддържа отхвърли на Сърбия да признае независимостта на Косово - въпрос, който неотдавна изостри напрежението сред Белград и Прищина./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР