Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че Сърбия се доверява

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че Сърбия се доверява
Коментари Харесай

Вучич: Имаме доверие в Макрон

Сръбският президент Александър Вучич съобщи през днешния ден, че Сърбия се доверява на френския президент Еманюел Макрон и изрази признателност за поддръжката на Париж за европейския път на страната му.
На конференция с френския министър на защитата Флоранс Парли Вучич съобщи, че Сърбия не взе участие в съвсем проведената акция против Макрон, подбудена от някои решения на Европейски Съюз, т.е. решението да не стартират договаряния за участие със Северна Македония и Албания.
:Имаме огромно доверие в Макрон, считаме го за откровен другар. Вярвам, че ще се грижи както за френските, по този начин и за сръбските ползи.
Хората в Сърбия имат доверие във Франция “, сподели Вучич. Той означи, че за първи път от 35 години насам френски министър на защитата посещава Сърбия.
От своя страна Парли акцентира, че Франция не е срещу разширението и че нищо няма да се промени от до момента преговаряното със Сърбия.
На конференция в Белград Парли акцентира, че Западните Балкани са комшия на Европейски Съюз и че е значимо да бъдат включени в Европа. Тя напомни думите на Макрон, че Европа би трябвало да се занимае със личните си работи, преди да се случи ново разширение, само че че в това време желае Съюзът да има още по-голямо въздействие в този район.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР