Сръбският президент Александър Вучич затвърди образа си на най-сервилно московско

...
Сръбският президент Александър Вучич затвърди образа си на най-сервилно московско
Коментари Харесай

Вучич: Ще подкрепя Украйна, когато тя осъди бомбардировките на НАТО над Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич затвърди облика си на най-сервилно московско сателитче в Европа, като сподели през днешния ден, че “ще осъди признаването на независимостта на сепаратистките райони в Източна Украйна, когато президентът на тази страна Володимир Зеленски осъди по малкия екран експанзията на НАТО против Сърбия през 1999 година “, оповестяват сръбските медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Реакцията му е в отговор на изказването на украинския дипломат в Сърбия Олександър Алесандрович „ че Украйна и украинският народ чакат Сърбия да осъди вчерашния ход на Русия да признае независимостта на Донбас. “

Ние сме дребна страна и не желаем да се лишаваме от опцията да продължим другарството си с някого и по никакъв метод не решаваме за ориста на Украйна. Но в случай че това е по този начин, приканвам господин Александрович да се обади на президента на своята страна господин Зеленски и да го помоли довечера по малкия екран да осъди ужасяващата и трагична експанзия против Сърбия, осъществена от Съединени американски щати, Англия, Германия и други страни, и съм сигурен, че той ще го направи. Веднага щом го направи, на драго сърце ще откликна на апела и ще отговоря на молбите му “, сподели Вучич пред сръбската телевизия " Пинк " в Монако, където е на посещаване.

Вучич повтори, че политиката на Сърбия е боен неутралитет, само че сръбската политика не е неутрална и няма да се отхвърля от обичайни другарства.

Сърбия постоянно е подкрепяла целостта на Украйна и няма смяна по този въпрос, добави той.

Путин призна късно нощес независимостта на така наречен Донецка и Луганска републики и подреди там да бъдат изпратени войски, отричайки в същото време да има проекти за инвазия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР