Сръбският президент Александър Вучич обвини Косово в брутална провокация заради

...
Сръбският президент Александър Вучич обвини Косово в брутална провокация заради
Коментари Харесай

Белград обвини Прищина в брутална провокация заради ареста на Марко Джурич

Сръбският президент Александър Вучич упрекна Косово в " брутална провокация " поради задържането в Косовска Митровица на шефа на сръбската държавна работа за Косово Марко Джурич, заяви " Асошиейтед прес ". Косовският президент Хашим Тачи от своя страна отбрани дейностите на служителите на реда.

По-късно Александър Вучич сподели, че всички, взели участие в задържането в Косовска Митровица на шефа на сръбската държавна работа за Косово Марко Джурич, ще бъдат изправени пред съда.

Върховният представител на Европейски Съюз Федерика Могерини прикани и двамата президенти към въздържаност и разговор Могерини сподели, че след задържането на Джурич е разговаряла и с двамата президенти и добави, че Джурич към този момент е свободен и е напът за Сърбия. Има потребност от успокоение и опазване на разговора, сподели Могерини, само че партията на косовските сърби - „ Сръбската листа “, разгласи, че в резултат на вчерашните събития се отдръпва от държавното управление на Косово.

Джурич, който е шеф на сръбската държавна канцелария за Косово и Метохия, беше задържан в Косовска Митровица след конфликти сред локални сърби и полицейски спецчасти, които използваха шокови гранати и сълзотворен газ. По-късно той беше освободен и отведен от полицията до границата със Сърбия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР