Сръбският президент Александър Вучич коментира на международна конференция Светът след

...
Сръбският президент Александър Вучич коментира на международна конференция Светът след
Коментари Харесай

Вучич: Когато не могат да обвинят Макрон или Курц настъпват Вучич

Сръбският президент Александър Вучич разяснява на интернационална конференция " Светът след ковид " в Белград, представен от b92, че е време да се поговори по-открито за две неща: по какъв начин виждаме връзките в света и второ - позицията на Сърбия в бъдеще и по какъв начин се реагира на политическите, икономическите и здравните провокации.

Според него за 6 месеца са се трансформирали повече неща, в сравнение с за последните 20 години . " Настъпиха фрапантни промени в света, в силите и какво въздействие ще имат международните съюзи в бъдеще ".

Той добави, че Германия и Китай излизат от пандемията по-силни . " Китай бе първият, който се оправи с пандемията, с желанието да продължи това, което американците желаеха - това е глобализация и заемане на позиция на основен състезател в тази глобализация. Китай съумя да покаже такава взаимност, каквато мнозина не можаха ".

Вучич уточни последствията от пандемията в Съединени американски щати , само че разяснява, че страната ще се възвърне стопански по-бързо от дребните страни . " При тези условия, говорейки в политически, стопански и боен смисъл , Съединени американски щати, Китай, Европа, на първо място Германия и Русия се открояват ".

Вучич изяснява, че е първият, който показва сходна позиция на силите в света и че Сърбия няма да приемем ролята на смирение, " колкото и да сме дребни " .

" Считат, че ние сме изтривалки, по които могат да си избършат мръсните крайници , да ни стъпкват ", разяснява Вучич и добави, че не може да каже всичко, което мисли, тъй като въпреки всичко е президент .

" За нас е извънредно значимо да следим какво се случва към нас ", само че Сърбия има собствен стратегически път към Европейския съюз. " Оставаме на пътя към Европейския съюз и ще си сътрудничим с Китай ".

Според него би трябвало да " излезем от сянката на огромните . Когато те не могат да обвинят Макрон или Курц за нещо , дано да настъпим Вучич. За мен не е проблем да нося тази тежест, само че Сърбия усеща следствията ".
 Захарова предизвести Съединени американски щати да не се намесва в православието на Балканите
Захарова предизвести Съединени американски щати да не се намесва в православието на Балканите

Такова " очевидно предпочитание да се раздели православния свят " води до катаклизми
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР