Сръбският президент Александър Вучич емоционално отрече информациите, че сръбският военно-промишлен

...
Сръбският президент Александър Вучич емоционално отрече информациите, че сръбският военно-промишлен
Коментари Харесай

Партенката със сръбското оръжие във ВСУ има ясна цел

Сръбският президент Александър Вучич прочувствено отхвърли информациите, че сръбският военно-промишлен комплекс доставя ракети за Украйна през Турция. Тези, които популяризират сходни имитации, бяха наречени от сръбския водач лъжци. Но може ли да му се има вяра при сегашните условия, като се има поради, че Съединени американски щати и Европейски Съюз оказват напън върху Белград по съветския въпрос и по-късно ненадейно стопираха?

Дори доста рационални хора от съветска страна се подведоха по партенката, че Сърбия въоръжава ВСУ и към този момент е доставила на Киев над 4000 снаряда за системата „ Град “. Явно нещо витаеше във въздуха: от сърбите се очакваше „ уязвимост “ - Западът прекомерно нападателно натискаше Белград и в някои връзки съумя.

Малко по-рано президентът Вучич разгласи изоставянето на съветските изтребители в интерес на закупуването на френски “Рафал ”. Формалният предлог е, че съветските МиГ-29 в този момент са сложни за поддръжка поради тоталните антируски наказания. Вучич не посочи какво ще се случи, в случай че французите наложат наказания против самата Сърбия (и това не им е за първи път),

На този декор се появи партенка за реекспорта на сръбски муниции за Украйна през Турция със единодушието на производителя. Разкритието наподобява следва от документи, изтекли в мрежата. Разбира се, малко хора даже започнаха да ги четат, само че ревът на възмущението се надигна толкоз, че стигна до площад Смоленская - беше отправено публично допитване към Белград за доставката на оръжие.

Сърбия отхвърли всичко – първо посредством Министерство на външните работи, а по-късно персонално Вучич даде воля на красноречието си:„ Сърбия създава и продава муниции. Имаме доста фабрики за отбранителна индустрия. Когато произвеждате муниции, те постоянно се озовават някъде на бойното поле или в зона на международна рецесия. Но ние не сме продали нито един тип оръжие или снаряд на Русия или Украйна. Говорят, че сме изнасяли през Турция. Знаейки, че има опция част от стоките да бъдат изпратени на някоя от страните на бойното поле, добавихме изискването боеприпасите, които се трансферират на Турция, да не могат да бъдат реекспортирани.Сърбия, съгласно интернационалните закони, има оторизирани крайни консуматори и ние изнасяме единствено за тях. Ние сме чисти като сълза. Знаехме за вероятността част от оръжията от Турция да отидат за някоя от воюващите страни и забранихме износа на продадените й оръжия. Какво повече желаете от нас, лъжци!? ”

Въобще, в случай че има нещо – всички недоволства към Реджеп Тайип Ердоган. Изявлението на Вучич би трябвало да се схваща по този метод. И всъщност би трябвало да му се има вяра.

Най-малкото, още преди президентскотоизказване, тези, които освен четат „ доказателства от интернет “, само че и ги ревизират, видяха в сръбското позволение за реекспорт фалшификат, освен това много първичен. Там всичко е измислено - изходящи данни, име на компания, име на министър.

Подозрителността на съветската страна обаче е разбираема – „ ние не сме такива, животът е подобен “.

Боеприпасите, нужни на ВСУ, бяха в обилие, да вземем за пример в България. Същата България, чиято самостоятелност Русия извоюва от Османската империя почти по същото време като независимостта на Сърбия. В Русия южните славяни са обединени под наименованието “Братушки ”.

Между другото, сърбите не схващат тази дума и не я употребяват. Българите са релативно привикнали с нея. И доривсе още са ненапълно „ братушки ”, затова в по-голямата си част те се опълчиха на доставката на оръжия за Киев, както и забележителна част от техния хайлайф. В резултат на това се оказа, че втората част просто е измамила както народа, по този начин и Народното събрание, хвърляйки патрони на ВСУ по „ сиви скица “.

Има държавна измяна. Но възприятието е, че нищо няма да се случи на никого.

Но с Вучич - би било. Ако в този момент лъже - и по-късно се окаже, тогава надали ще успее да остане на власт. Сръбският народ има доста по-голяма прочувствена връзка с съветската ВСО. За тях това ще е изменничество освен към руснаците, само че и към самите тях. Те няма да го простят.

Това обаче не значи, че Западът няма да окаже напън върху Сърбия и няма да принуди Белград да наложи антируски наказания или да доставя муниции на Украйна (има нужда; жестоко казано, калибърът е еднакъв – съветски). Но Вучич няма да разреши да го създадат изкупителна жертва - за това той е прекомерно умел, остроумен и хлъзгав политик.

Ако „ натискът “ се реализира, Вучич ще се отдръпна, цялата мръсна работа ще бъде свършена без него и по-късно ще има късмет да се върне „ в името на спасяването на страната “. Междувременно нямаше да посмее да лъже, тъй че в най-лошия случай в действителност ще би трябвало да се предявят искания към Ердоган.

Що се отнася до разкритите документи, това не е единственият фалшификат от последните дни, обвързван с президента на Сърбия. Широко се популяризира подправен откъс, че Белград дефинитивно е притиснат и скоро ще бъде заставен да вкара антируски ограничавания. Отново доста се подведоха, като се изключи балканистите. Те знаеха, че същинският Вучич в този момент приказва тъкмо противоположното: по съветския въпрос той най-сетне го оставиха на мира, концентрирайки се върху косовския.

Явно на Запад са решили да го „ режат на парче “: преди на Вучич бяха сложени два ултиматума по едно и също време. Все още не е ясно по какъв начин щеше да се бори и какво можеше да направи в такава обстановка, с изключение на да хленчи, само че към момента „ не са го довършили “.

Всички тези фейкове свързани със Сърбия не са за Сърбия. Те са за нас. Това са залпове на осведомителната война, като през последните дни броят им доста се усили. Няма значение дали се провежда от ЦИПСО или от някоя друга работа, занимаваща се с украинска агитация.

Важно е, че това, напълно евентуално, е тип артилерийска подготовка преди „ пролетното контранастъпление “, оповестено от ВСУ. Целта е да се посее комплициране и отчаяние, а при положение на сръбската партенка, да се сътвори илюзията за неизбежност. Няма потребност да сте политолог, това схващане е налично за всеки: най-близките съдружници в политиката са едни от последните, които предават - когато играта ви, съгласно тях, към този момент е изгубена.

В реалност съветското общество няма причина да мисли по този начин. А сръбското общество, въпреки и да се надява на бързо разрешаване на спора в Украйна, в по-голямата си част желае той да се реши с успеха на Русия.Мнозина в Сърбия имат вяра, че ще има победа. И не бихме желали да даваме причина да се съмняват в това.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР