Сръбският президент Александър Вучич е готов да амнистира всички задържани

...
Сръбският президент Александър Вучич е готов да амнистира всички задържани
Коментари Харесай

Вучич бил готов да амнистира протестиращите срещу него, но зависело от съда

Сръбският президент Александър Вучич е подготвен да амнистира всички арестувани по време на митингите през почивните дни, когато голям брой протестиращи влезе в постройката на държавната телевизия РТС, съобщи БГНЕС, базирайки се на сръбската медия " Блиц ".
" Тези, които изискат прошка, ще бъдат освободени, само че президентът няма правосъдни пълномощия ", споделил пред изданието източник непосредствен до президента. Амнистията се отнася до всички, които са нахлули в постройката на РТС, без тези, които са влезнали вътре с резачка за дърва и са заплашвали публицистите.
" Няма да има прошка за лицата, които биеха и нападнаха служителите на реда с ножове по време на митинга пред президенството ", написа още " Блиц ".
Представителите на опозиционния " Съюз за Сърбия " приканиха Вучич да освободи всички арестувани по време на митингите в Белград в противоположен случай те заплашиха с непрекъснати митинги пред президентството. " Вучич има конституционни и правни пълномощия за прошка на арестуваните и може да върне тези младежи при техните близки и фамилии ", сподели Драган Джилас, един от водачите на опозицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР