Сръбският президент Александър Вучич допусна влошаване на отношенията между Запада

...
Сръбският президент Александър Вучич допусна влошаване на отношенията между Запада
Коментари Харесай

Стряскащо изказване на Вучич. Ще се разшири ли войната в Украйна


Сръбският президент Александър Вучич позволи утежняване на връзките сред Запада и Русия и Китай и разширение на въоръжения спор до международно равнище. Думите му са представени от РИА Новости. „ Не е мъчно да се познае какво ще каже в общи линии президентът Путин. Предполагам, че от етапа на специфична военна интервенция наближаваме огромен боен спор. Въпросът е какви са границите и дали желаеме да влезем след известно време, може би след месец-два, в огромен боен спор, какъвто не сме имали от Втората международна война “, сподели Александър Вучич в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации, където взе участие във форума. Той добави, че светът е в очакване на по-нататъшно усложняване на връзките сред Запада и Русия, както и сред Запада и Китай. 

В същото време China Daily означи, че Европейският съюз (ЕС) ще бъде най-големият губещ, без значение от изхода на спора сред Русия и Украйна. Така публицистите на изданието подчертаха, че страните от Европейски Съюз ще почувстват последствията от украинската рецесия освен в областта на стопанската система и благосъстоянието, само че и във връзка с геополитиката. Изданието акцентира, че строгостта на плануваните от Съединени американски щати стопански наказания против Руската федерация ще бъде най-почувствана от страни като Франция и Германия. Анализатори на изданието са на мнение, че резултатът от сходни ограничения ще бъде инфлация и дефицит на сила на Запад.  
-->
Преди това ръководителят на военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер означи, че алиансът не е във война с Русия на територията на Украйна. Доставките на западни оръжия и финансовата помощ от Европейски Съюз и Съединени американски щати не са знак за подобен статус, само че това може да се промени при положение на нахлуване против член на защитния блок. Той добави, че НАТО ще влезе във войната единствено в случай че Москва реши да нападна някоя от страните-членки на блока. Адмиралът акцентира, че в този случай алиансът има намерение да " отбрани всеки сантиметър територия " на своя съдружник.

Източник: 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР