Сръбският премиер Ана Бърнабич заяви днес, че протестите не са

...
Сръбският премиер Ана Бърнабич заяви днес, че протестите не са
Коментари Харесай

Бърнабич: Протестите в Белград не разклатиха властта

Сръбският министър председател Ана Бърнабич съобщи през днешния ден, че митингите не са раздрусали властта и не съществува никакво безпокойствие по отношение на това, съобщи Танюг.

Не видях властта да е разтърсена и няма раздразнителност. Това е малцинство, събрало се към Бошко Обрадович, Драган Джилас и Вук Йеремич, съобщи сръбският министър председател по ТВ първа във връзка митингите на част от опозицията през миналия уикенд. Тя уточни, че това малцинство е лишило всички жители от правото да стачкуват спокойно и Обрадович желае да лиши хората от това демократично право.

Бърнабич посочи още, че Сърбия е страна на порядъчни и толерантни хора, а не страна на насилието.

Протестът на опозицията в Белград приключи нощес към 18 часа с тирада на водача на националистическото придвижване "Двери " Бошко Обрадович, който сподели, че упорства през днешния ден до 15 часа да бъдат освободени арестуваните за нахлуването в постройката на сръбската национална телевизия РТС, оповестяват белградските издания.

Според него това са деца на възраст от 18 до 20 години. Обрадович изиска също водачите на опозицията да участват всеки ден в стратегиите на държавната телевизия и радио. Според Обрадович, в случай че полицията не освободи арестуваните, уредниците ще продължат митингите до осъществяване до завършек на техните претенции.

Опозицията съобщи, че се приготвят контрамитинги в поддръжка на президента Александър Вучич.

Президентът на Сърбия Александър Вучич е вманиачен, защото събира свои деятели, с цел да ги изпрати в Белград. Той желае революция, само че ние няма да участваме в това. Когато още веднъж се съберем, няма да има връщане обратно, подчертал Обрадович, представен от вестник "Данас ".

Ненаказано принуждение няма да има, съобщи на собствен ред сръбският президент Александър Вучич, разяснявайки нахлуването на стачкуващи под управлението на Душко Обрадович и Драган Джилас в постройката на малкия екран, написа в. "Вечерне новости ". Сръбският президент в изявление за Пинк незабавно по-късно се спря на ситуацията в Косово, казвайки, че е угрижен за обстановката "в тази южна сръбска област ", написа изданието.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР