Сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин е предложил на

...
Сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин е предложил на
Коментари Харесай

Сърбия не дава гаранции за сигурността на предстоящия Европрайд

Сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин е предложил на президента Александър Вучич и премиера Ана Бърнабич Министерство на вътрешните работи да вземе решение, че не може да даде гаранции за сигурността на идния Европрайд, оповестява Нова.рс.

Източници на Нова.рс настояват, че на последната среща сред Вулин и Вучич министърът е предложил на президента казусът с организирането на Европрайд да бъде решен от Министерство на вътрешните работи, като бъде оповестено, че не могат да дадат гаранции, че участниците в митинга ще бъдат в сигурност и предлагат шествието да бъде анулирано, съобщи Българска телеграфна агенция. Събеседникът на Нова показва, че министър председателят Ана Бърнабич е осведомена с предлагането.

Президентът Вучич разгласи преди три дни, че общоевропейската ЛГБТ-проява Европрайд, планувана за средата на септември в Белград, се анулира.

" Въпреки че аз не вземам решение всичко това, посъветвах се и разговарях с министър-председателя и министъра на вътрешните работи. Обмислих всички хрумвания, тези " за " и тези " срещу ". Съгласих се с концепцията им и по закон Министерство на вътрешните работи ще реагира. Аз ще поема цялата отговорност ", сподели Вучич.

" Това решение няма да се промени, може да се обадят Байдън, Путин и Зеленски, който желае, само че решението няма да бъде променено ", съобщи президентът и добави:

" Така се държи страната. Държавата мери 100 пъти и един път отрязва, решенията на страната се съблюдават. И това, което ще бъде неразрешено, ще бъде неразрешено, това, което бъде позволено, ще може да се състои. Може да се провеждат събирания на закрито ", сподели Вучич.

Европейският съюз изрази страдание, че сръбските управляващи анулират Европрайд и съобщи, че ще следи от близко въпроса.

Европрайд се организира всяка година в друг град на Европа. Тази година хазаин на събитието трябваше да бъде Белград в интервала 12-18 септември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР