Сръбският комисар по въпросите за равенството Бранкица Янкович и представителят

...
Сръбският комисар по въпросите за равенството Бранкица Янкович и представителят
Коментари Харесай

Сърбия подписа меморандум с ООН за борба с дискриминацията

Сръбският комисар по въпросите за равенството Бранкица Янкович и представителят на Фонда на Организация на обединените нации за популацията за Сърбия Джон Кенеди Мосоти подписаха през днешния ден в Белград Меморандум за съгласие за продължение на съдействието в битката с дискриминирането, оповестява Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
От службата на Янкович показаха, че съдействието обгръща отбрана от дискриминация и развиване на равноправието, изключително в рисковите публични групи.

Янкович сподели, че съдействието ще бъде в изгода и на най-възрастните жители.

Сътрудничеството обгръща и включване на младежите в битката с дискриминирането и развиване за правата на дамите и девойките, както и битката с онлайн насилието.

„ Важно е дружно да повишим напъните и да работим за основаването на среда в Сърбия, в която всеки може да реализира цялостния си капацитет “, сподели Мосоти.

В известието се показва и че в Сърбия има към 30 случая на принуждение над дами годишно и че, съгласно изследвания, 60 % от дамите са жертва на някакъв тип принуждение в първите 15 години от живота си
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР