Сръбската полиция арестува дядото и вуйчото на 21-годишния Урош, заподозрян

...
Сръбската полиция арестува дядото и вуйчото на 21-годишния Урош, заподозрян
Коментари Харесай

Сръбският килър се ядосал след спор и извадил калашника

Сръбската полиция арестува дядото и вуйчото на 21-годишния Урош, обвинен в убийството тази нощ на осем души и раняването на още 14 в региона на град Младеновац, съобщи Танюг.

Урош, който също е задържан, се е укривал в дома им в село Винище.
-->
В къщата е открит цялостен боеприпас оръжие - бомби, автоматизирана пушка и боеприпаси.

Във Винище са изпратени полицейски сили.

След убийствата Урош отвлякъл такси, заплашил водача с револвер и го принудил да го докара до Винище, добавя Танюг.

Урош лиши живота на 8 души и рани 14 тази нощ. Двама от ранените при стрелбата са в тежко положение с прострелни рани в стомаха, заяви кореспондент на организация Танюг. В Спешна помощ в Белград са приети в болница общо осем души.  В болничното заведение в град Смедерево са били откарани 10 лица, от които четирима са били без признаци на живот, оповестява Танюг. Най-младият от тях е роден през 2008 година Всички оперирани в болничното заведение в Смедерево сега са в устойчиво положение. Това са младежи на възраст 23, 24 и 25 години. Един от признатите пациенти в тази болница е бил пуснат за домашно лекуване.

Министерство на вътрешните работи дефинира офанзивата като терористичен акт. Пострадалите са лекувани в лечебни заведения в Белград и Смедерево.

21-годишният палач е почнал да стреля с автоматизирана пушка след спор за мач. Стрелецът е арестуван след траяла над осем часа огромна интервенция по търсене му. В нея се включиха над 600 души - служители на реда, специфични елементи, жандармерия, затворени бяха автомагистрали и пътища, употребявани бяха хеликоптер и дронове, а през нощта - и термокамери.

Министерството на вътрешните работи в Сърбия разгласява първа фотография на 21-годишния стрелец. Местни поданици от региона споделиха, че момчето е известно като проблематично.

По-рано президентът Александър Вучич разгласи " съвсем цялостно разоръжаване " на Сърбия, в това число двегодишен мораториум за разрешителни за нови оръжия, както и служител на реда във всяко учебно заведение след всеобщите убийства в последните два дни.

В прочувствено послание към нацията сръбският президент съпостави обстановката в страната с атентатите от 11 септември в Съединените щати и с всеобщите убийства в Крайстчърч.

В Сърбия през днешния ден стартира тридневен печал след първото всеобщо ликвидиране в учебното заведение в Белград в сряда. Тогава 13-годишно момче умъртви девет души и рани седем преди да се съобщи на полицията, написа dir.bg.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР