Сръбската армия ще остане в най-висока степен на бойна готовност

...
Сръбската армия ще остане в най-висока степен на бойна готовност
Коментари Харесай

Сръбската армия в бойна готовност по границата с Косово

Сръбската войска ще остане в най-висока степен на бойна подготвеност до петък, а военните формирования ще бъдат дислоцирани по административната линия с Косово и Метохия до 14 часа през днешния ден, съобщи министърът на защитата Милош Вучевич.

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич подчерта, че обстановката в Косово и Метохия е напрегната и сложна и че в никакъв случай не е била по-тежка, както и че реакцията на КФОР е закъсняла, заяви РТС.

Министърът на защитата на Сърбия Милош Вучевич уточни, че частите на сръбските въоръжени сили ще бъдат готови да могат да изпълнят всяка задача и всяка заповед на държавното управление, т.е. на президента на Сърбия като висш главнокомандващ.

Задачата на армията е да остане в най-висока степен на бойна подготвеност, само че упованията му са рецесията в Косово да бъде позволена политически, а не посредством военни дейности, сподели той.

Министърът добави, че началникът на Генералния щаб на сръбските въоръжени сили военачалник Милан Мойсилович е в непрекъснати договаряния с КФОР, чиято задача е да подсигурява мира и „ сигурността на сръбския народ в Косово и Метохия “.



„ Хубаво е, че КФОР имат волята да пазят мира, само че трябваше да изпратят тези узурпатори, да ги изпратят хубаво в сходство с всички съглашения на юг от Ибър, с цел да им благодарят. Има КФОР, има ЕУЛЕКС, известно е кой се грижи за сигурността и мира в Косово и Метохия в сходство с Резолюция 1244 и в сходство с Военно-техническото съглашение от Куманово “, уточни Вучевич.

Според него КФОР работи като пръстен, който укрепва защитата на косовската полиция против невъоръжени хора.

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич съобщи, че обстановката в Косово е напрегната и че в никакъв случай не е била по-тежка. Тя благодари на сръбския народ за спокойствието и въздържането от принуждение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР