Спутник V - какво се случва с руската ваксина и

...
Спутник V - какво се случва с руската ваксина и
Коментари Харесай

Българи, ваксинирани със Спутник V, разказаха какво им се е случило след втората доза

Спутник V - какво се случва с съветската ваксина и по какъв начин протича имунизацията в Русия? За това описаха пред Bulgaria On Air към този момент имунизираните стоматолози, живеещи в страната от три десетилетия - Йорданка Чанева и Диан Иванов.

"След имунизацията психически сме ужасно спокойни, не може да се съпостави с месеците преди този момент. Не сме очаквали да сме толкоз спокойни. Хората би трябвало да знаят, че най-хубавото след имунизирането е психическото успокоение ", споделиха двамата в ефира на "България заран ".

И обясниха, че досега няма проблем с съветската ваксина Спутник V и с концентрацията на антителата, другояче към този момент е щяло да бъде обявено по медиите.

"В Русия към този момент има 2 млн. имунизирани, а и интензивно стартират да имунизират с новата ваксина EpiVaCorona, която е приоритет за хора с алергии. Това е пептидна ваксина с изкуствено подредени белтъци и организмът реагира с разработване на антитела ", означи Диан Иванов.

"Когато отидем да се имунизираме в поликлиниката, лекарят изяснява за нежелани реакции. Това нормално е лека температура 3 дни ", уточни Йорданка Чанева пред Bulgaria ON AIR.

По думите на стоматолозите при имунизация се подписва единодушие за възможните нежелани реакции, само че твърдят, че съветската ваксина не дава такива.

"Американските ваксини са по-съвременни, в съветската се употребява малко по-традиционна система. Руската ваксина не даде странични резултати, те са напълно дребни, само може да реагираме алергично към белтъка, и другото - да прекарваме простуда ", разясни Чанева.

"За няколко дни от милион и половина станаха 2 млн., сега е доста огромно желанието на хората да се имунизират. Ограниченията в Русия понижават и имаме вяра, че с имунизирането всичко ще се оправи ", показа Иванов.

Стоматолозите са на мнение, че новият вариант на ковид може да е по-заразен, само че има шансове да бъде преболедуван по-леко. А в Русия паспорти на имунизираните няма да се вършат, с цел да няма дискриминация към тези, които не желаят да се ваксинират.

"Ние призоваваме хората да се имунизират с одобрените ваксини ", споделиха още сънародниците ни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР