Спряно е разглеждането в парламента на внесените от депутати на

...
Спряно е разглеждането в парламента на внесените от депутати на
Коментари Харесай

Отлагат се ски строежите без смяна предназначението на земята

Спряно е разглеждането в Народното събрание на импортираните от депутати на " Обединени патриоти " и ГЕРБ ремонти в Закона за горите, позволявани нови ски градежи без да се сменя предназначението на земята под трасетата им. Това е станало по време на съвещанието на правната комисия в сряда, на което на първо четене трябваше да се прегледат предложенията, афиширани от вицепремиера и съпредседател на " Обединените патриоти " Валери Симеонов.

Християн Митев от " Обединени патриоти " е показал като причина за отдръпването на законопроекта обстоятелството, че той към момента не е обсъждан от водещата комисия по земеделие. Пред " Капитал " той добавя още, че тъй като измененията в Закона за горите са дискусионни, е належащо те да минат първо през публично разискване.

Неофициално обаче от ГЕРБ показват като причина за отдръпването отхвърли на групировката на Бойко Борисов да поддържа препоръчаните от съдружния им сътрудник промени. Това се схванало по време на взаимното съвещание сред управленията на парламентарните групи на ГЕРБ и " Обединени патриоти " за разискване на законодателната стратегия на болшинството, което се организира всеки вторник. На него ръководителят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов уведомил сътрудниците си, че ГЕРБ няма да поддържа поправките, написа изданието.

Внесените при започване на февруари ремонти плануват да отпадне настоящето условие да се сменя предназначението на земята, върху която ще се реконструират, уголемяват или строят нови ски лифтове, влекове и писти.

Идеята за корекции в Закона за горите, които да улеснят построяването на ски уреди, бе стартирана в края на 2017 година от вицепремиера Валери Симеонов с претекста, че това ще разреши реконструкцията на ски оборудванията на Витоша и развиването и разширението на ски оборудванията в Пампорово, Чепеларе и Гела.

Против поправките са природозащитниците, които желаеха отдръпването на поправките от Народното събрание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР