Спряганата за кандидат-премиер на ГЕРБ Мария Габриел наскоро е отпразнувала

...
Спряганата за кандидат-премиер на ГЕРБ Мария Габриел наскоро е отпразнувала
Коментари Харесай

Мария Габриел се сгодила в Европейския парламент

Спряганата за кандидат-премиер на ГЕРБ Мария Габриел неотдавна е отпразнувала 10 години благополучен фамилен живот. Еврокомисарката е омъжена за французина Франсоа Габриел, с който имат един наследник.

Романтичната им история стартира през 2009 година, когато Мария за пръв път става евродепутат от ГЕРБ, а първата им среща е в Европейския парламент. Доста уместно като за работохолик, получава предложение за брак от обичания си Франсоа посред работната седмица, на входа на пленарната зала, забързана за значима сесия. Тогава той ѝ пада на колене и вади пръстен от джоба на сакото си, а натрупалите се сътрудници от целия свят бурно приветстват нейното „ да “.

Франсоа е родом от френския град Страсбург, а ползата му към политиката е унаследен, тъй като преди време дядо му е бил кмет. Когато се влюбва в Мария от Гоце Делчев, господин Габриел е политически консултант на ръководителя на групата на ЕНП Жозеф Дол, който по-късно им става кум на сватбата. Преди това е работил в кабинетите на кметицата на Страсбург Фабиен Келер и политика Робер Гросман. След това е бил началник на акцията на Жозеф Дол през 2009 година, който оглавява групата на Европейската национална партия (ЕНП) до 2014 година Габриел е считан за един от най-приближените до Дол хора, тъкмо по тази причина той се съгласява да му бъде кум.

Сватбеното празненство на семейство Габриел се организира в София, а ритуалът е осъществен персонално от кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Гости на церемонията са целият политически хайлайф на ГЕРБ от това време, в това число тогавашният министър председател Бойко Борисов, Цветан Цветанов, някогашната шефка на Народно събрание Цецка Цачева и доста други. Кулминацията на сватбата обаче не е първият сватбен танц, а първото хоро на младоженеца Франсоа, който смаял с умения всички родственици и другари на Мария.

Три години откакто си споделят „ да “, двамата стават и родители за пръв път. Синът им се ражда през 2015 година и носи френското име Жан-Едуард. Семейството живее сред Франция, Белгия и България. В родния завършек на Мария – Гоце Делчев, към момента я назовават с бащиното ѝ име Неделчева, само че признават, че рядко се завръщала там поради кариерата по високите етажи на властта в Европа.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР