Спрете да пишете, че съм циганка, не съм циганка! Това

...
Спрете да пишете, че съм циганка, не съм циганка! Това
Коментари Харесай

Мейзер: Не съм циганка, аз съм рекламното лице на правосъдието!

" Спрете да пишете, че съм циганка, не съм циганка! " Това съобщи след излизането си от правосъдната зала през днешния ден пред медиите Анита Мейзер, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

На въпрос от публицисти какво е фактически здравословното й положение тя сподели: " Може да няма значение. Въпросът е, че има пленник на пандиза, Анита Мейзер - рекламното лице на правораздаването “, сбито съобщи Желева.

Днес бе следващото съвещание по наказателното дело, водено против Анита Желева, която апелира пред Варненския апелативен съд неоправдателната присъда на Оценка за съвместимост – Варна, признал виновността й за 2 закононарушения – по тази причина, че предизвикала по несъобразителност гибелта на брачна половинка си Николай и по тази причина, че предложила рушвет на полицейски чиновник, през днешния ден продължи с чуване на спомагателна Съдебномедицинска експертиза (СМЕ). Вещите лица трябваше да изяснят дали откритите травматични увреждания по тялото на умрелия мъж могат да бъдат получени по метода, за който свидетелства в предходното правосъдно съвещание подсъдимата. Припомняме, че Желева се отхвърли от показанията, дадени на досъдебното произвеждане, както и от тези, които на два пъти е правила пред първата правосъдна инстанция. На предходното съвещание пред Апелативен съд-Варна, тя показа нова версия за събитията, свързани със завързването на така наречен “свински опашки “ към краката и врата на брачна половинка си Николай. Според нея, Николай самичък е сложил и стегнал две стяжки към врата си.

В хода на правосъдното съвещание и след изказване на движимостите лица, работили по спомагателната съдебномедицинска експертиза, съдът откри, че при правенето на заключението по експертизата, специалистите не са се срещнали с всички материали, налични по досъдебното произвеждане, включително и с протоколите за оглед на местопроизшествието. Съдът се съобрази със мнението на прокуратурата и на отбраната на околните на Николай Димов и позволи повторна сложна съдебномедицинска експертиза с присъединяване на трасолог. Екипът от движимости лица ще би трябвало да се запознае с всички налични материали, събрани в хода на досъдебното производство(протоколи за оглед, фотоалбуми и др.), в това число и с тези, събрани при гледането на делото пред първата правосъдна инстанция и при въззивния надзор. С оглед на събитието, че протоколите за оглед, писани на ръка от проверяващия служител на реда са нечетливи, съдът указа на полицейския чиновник да ги приведе във тип, който да се употребява от движимостите лица.

Съставът на Апелативен съд – Варна разпита в днешното правосъдно съвещание и проверяващия служител на реда Веселин Радев, водил близо 8 часа оперативна сказка с Желева часове след определяне гибелта на брачна половинка й.

Днес Варненският апелативен съд още веднъж остави без почитание молбата на отбраната на Анита Желева за изменение на мярката й за неотклонение. След като се срещна с показана от отбраната й епикриза от извършено лекуване на подсъдимата в затворническа болница София, съдът назначи изготвянето на съдебномедицинска експертиза на Желева. Тя ще би трябвало да откри дали наличното заболяване й разрешава престой в местата за отнемане от независимост.

Апелативният съд във Варна насрочи идващото правосъдно съвещание по наказателното дело на Анита Желева за 28 май 2018 година от 9,00 часа.

Припомняме и присъдата, която подсъдимата апелира пред Варненския апелативен съд. За убийството по несъобразителност Желева получи от първата правосъдна инстанция три години и половина затвор, а по тази причина, че е предложила рушвет от 30 000 евро на проверяващия служител на реда съдът й присъди 4 години и половина “лишаване от независимост “. От двете санкции Анита Желева ще търпи по-тежкото. Окръжен съд - Варна наложи на подсъдимата санкция в размер на 8 000 лв., както и обезщетение на майката на Николай в размер на 150 000 лева

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР